RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Grote operatie

'Begrafenisplannen van koning Charles worden continu aangepast'

Beeld © Getty Images

Vanaf het moment dat zijn kankerdiagnose bekend is gemaakt, zet koning Charles (75) zijn beste beentje voor. Hij blijft optimistisch en deelt ook hoopgevende boodschappen. Achter de schermen klinken er echter andere geluiden, volgens 'Radar Online'. De Britse vorst zou zich in het echt 'heel slecht' voelen en zijn begrafenisplannen zouden continu worden aangepast.

Radar Online sprak met een 'royal insider' die goed op de hoogte zou zijn van de huidige situatie. 
"Hij is natuurlijk vastberaden om de kanker te verslaan en er wordt ook alles op alles gezet om hem beter te maken", zo vertelt hij. "Iedereen is heel erg optimistisch, maar hij voelt zich echt heel slecht. Slechter dan ze laten doorschemeren."
 
 

Koning
Lees ook:
Koning Charles strooit met onderscheidingen: eentje voor Camilla, William én Kate

Andere bronnen dichtbij de koninklijke familie laten weten de begrafenisplannen van koning Charles – die 'Operation Menai Bridge' worden genoemd, recentelijk weer zijn afgestoft en actief worden bijgehouden en aangepast. 
"Dat is heel normaal gezien zijn kankerdiagnose", zo laat een bron weten. 

'Koning
Lees ook:
'Koning Charles voelt zich goed genoeg om meer publieke optredens te doen'

Sterker nog: na de dood van koningin Elizabeth in 2022 zouden het plannen van zijn begrafenis al zijn gestart. "Ze kijken naar elk aspect van Menai Bridge", zo vertelt een andere bron die voor de koninklijke familie heeft gewerkt. "De begrafenis van koningin Elizabeth verliep vlekkeloos, dus de lat ligt hoog. Het is ook geen emotioneel ding, het is gewoon werk."

Het feit dat koning Charles zo open is over zijn kankerdiagnose is volgens royaltydeskundige Jeroen Snel 'heel vooruitstrevend'. 

Jeroen Snel: 'Dat koning Charles nieuws over ziekte deelt is erg vooruitstrevend'

05:28