Het onnozele mrb-beleid van Den Haag - Podcast

'Audi R8 was on-Audi qua karakter en uitstraling.'

Ford Tourneo Connect PHEV

Een nieuwe aflevering van onze podcast! Alfa verandert de naam van zijn auto binnen een dag, en laat Alfa nu ook net het merk zijn waarbij we dat verwachten! Marco en Roy blikken verder terug op de Audi R8, die nu echt verdwenen is. En Marco vermoedt dat de mensen bij Euro NCAP ook naar de podcast luisteren, want er worden daar verstandige beslissingen genomen. Dat en meer, veel luisterplezier!

In deze aflevering aandacht de Alfa Romeo Milano...ehhh Junior, de Audi R8 en het belastingbeleid van Den Haag, want het mrb-beleid gaat op de schop.

Aanvankelijk zou volgend jaar al een 25 procent-tarief gaan gelden, maar volgend jaar blijven EV's nog volledig vrijgesteld van mrb. In 2026 gaat het tarief dan omhoog naar 60 procent van het benzinetarief, in 2029 wordt het 65 procent en vervolgens gaat pas per 2031 het volledige mrb-tarief gelden. Al met al blijven EV-rijders dus vijf jaar langer gevrijwaard van het volledige mrb-tarief

Tegelijkertijd is er een tegenvaller voor berijders van een plug-in hybride. Het uitbreiden van de mrb-korting voor EV's scheelt natuurlijk inkomsten en daarom zou er voor plug-in hybrides volgend jaar al het volledige mrb-tarief worden gerekend. Nu genieten die nog vijftig procent korting op de mrb. Dat is dus niet bepaald een standvastig beleid. Roy en Marco nemen door hoe het zo ver heeft kunnen komen.

 

Alfa en Audi

Maar eerst aandacht voor Alfa Romeo, dat binnen een dag de naam van zijn nieuwe model heeft veranderd. Je zou zeggen dat dat onbestaanbaar is, maar het is niet voor het eerst dat de Italianen last minute een naamswijziging doorvoeren. We nemen de voorbeelden door. De mannen blikken ook terug op de Audi R8, die er niet meer is. Terwijl het een bijzonder gave auto was, die in Nederland meer fans leek te hebben dan de gemiddelde supercar uit Italië of Engeland.

 

Luisteren kan uiteraard hierboven, maar je vindt ons ook via Apple Podcast, Spotify, TuneIN,Google Podcast, en Pocket Cast. Zoek op AutoWeek of De Uitlaat en abonneer je als je geen aflevering wilt missen. Elke twee weken is er een nieuwe aflevering! Hier vind je ook alle afleveringen terug.

Reageer op de podcast

Laat in de comments weten wat je ervan vindt of meld het je bepaalde suggesties hebt waarover we het een keer moeten hebben. Vragen of input via Twitter kan via #AWUitlaat, mailen kan ook naar uitlaat@autoweek.nl . Veel luisterplezier!

 

Podcast, uitlaat, logo

Video

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.