RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Te zwaar

Brug over A7 vanaf maandag gesloten voor al het vrachtverkeer

Werkzaamheden aan de brug bij Purmerend in de snelweg A7 over het Noordhollandsch kanaal. Beeld © ANP

De snelweg A7 bij Purmerend wordt vanaf maandag gedurende de verdere werkzaamheden gesloten voor al het vracht- en busverkeer. Dat is nodig om de werkzaamheden die daar momenteel plaatsvinden aan een brug over het Noordhollandsch Kanaal goed te kunnen uitvoeren, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur).

De sluiting voor vrachtverkeer gebeurt omdat er dagelijks honderden te zware vrachtwagens over de brug rijden, ondanks de gewichtsbeperking die sinds de start van de werkzaamheden in april is afgekondigd.

Balen

Rijkswaterstaat maakte recent bekend dat uit onderzoek blijkt dat er veel te veel zware vrachtwagens over de brug in de snelweg A7 bij Purmerend rijden. Het zou dagelijks gaan om honderden te zware vrachtwagens. Dat ondanks het verbod voor vrachtwagens zwaarder dan 25 ton om over de brug te rijden. "En dat maakt dat we op deze manier het werk niet kunnen doen", zegt Harbers.

"Ik baal daar ontzettend van", aldus de bewindsman. "Hier lijden de goeden onder de kwaden". Maar hij heeft geen keuze, benadrukt hij. De versterking van de brug is echt dringend noodzakelijk en kan onder de huidige omstandigheden niet veilig worden uitgevoerd.

De brug wordt tot 1 september 2024 gerepareerd.

Werkzaamheden
Lees ook:
Werkzaamheden aan brug A7: nu al vertraging, renovatie gaat maanden duren