Bugatti Veyron-ontwerper gaat MG's tekenen

Jozef Kabaň naar MG

MG 4 Electric X-Power

Het Chinese SAIC Motor heeft een grote naam uit de auto-industrie weten te strikken voor zijn dochtermerk MG. Jozef Kabaň, die onlangs vertrok bij Volkswagen, gaat er aan de slag als hoofdontwerper.

De Bugatti Veyron, Volkswagen Lupo en derde generatie Skoda Octavia hebben behalve moederbedrijf Volkswagen Group nog iets gemeen: de Slowaakse ontwerper Jozef Kabaň zette ze op papier. Later werkte hij heel kort - slechts zes maanden - als Head of Design bij Rolls-Royce, om daarna weer terug te keren bij Volkswagen. Dat werd niet echt een succes, want Volkswagen zette Kabaň eerst van hoofdontwerper terug naar een lagere functie en verlengde daarna zijn contract niet. CEO Thomas Schäfer, die in de tussentijd was aangetreden, zou geen fan van Kabaňs werk (onder meer de uiteindelijk geheel aan de kant geschoven ID Life Concept uit 2021) geweest zijn.

Jozef Kaban SAIC MG

Nu heeft de inmiddels 51-jarige Kabaň dus een nieuwe werkgever gevonden in het Chinese SAIC, dat hem aan het roer van de designafdeling van MG zet. Met zijn brede ervaring in de Europese auto-industrie kan Kabaň zorgen voor een goed op de Europese markt afgestemd design voor de Chinese auto's.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.