Direct naar artikelinhoud
Series van de maand: van Mr. & Mrs. Smith tot Baby Reindeer
Series

Series van de maand: van Mr. & Mrs. Smith tot Baby Reindeer

Hier vindt u een overzicht van de tv-series die afgelopen maand in Trouw zijn besproken.

Mr. & Mrs. Smith

Het verhaal in de spionageserie vertoont weinig gelijkenissen met de originele Mr. & Mrs. Smith (2005), een film met Brad Pitt en Angelina Jolie, waarvan alleen de basis nog overeind blijft. In de nieuwe variant is het plot naar 2024 vertaald, inclusief relatietherapie, videobellen en een online baas geïnteresseerd in het welzijn van zijn werknemers. Elke aflevering is een verrassing. De serie is grappig, origineel en met een fantastische nieuwe John en Jane Smith (Donald Glover en Maya Erskine).

Lees hier de hele recensie van Tamara Uildriks

The Regime

The Regime is een politieke satire die meekijkt over de schouder van een weinig competent staatshoofd van een bescheiden land, dat met geopolitieke bemoeienissen, populisme en rebellerende burgers een hobbelig jaar beleeft. De serie overtuigt niet echt als komedie en zwalkt als politiek statement. Elena Vernham (Kate Winslet) bakt er niet veel van als staatshoofd.

Lees hier de hele recensie van Remke de Lange

The Gentlemen

Als je een AI-robot zou vragen hoe een typische Guy Ritchie-serie eruit zou zien, zou The Gentlemen eruit komen. Flitsende actiescènes, rappe dialogen, plottwist na plottwist en het ene excentrieke personage na het andere. Heb je zin in clichématige plots en subplots, bloederige explosies en slim camerawerk? Dan is The Gentlemen een prima serie om een paar ontspannen avonden aan te besteden.

Lees hier de hele recensie van Charlot Verlouw

Baby Reindeer

De Britse miniserie Baby Reindeer is een huiveringwekkende serie over stalking en trauma. Tragikomisch, ontroerend en ‘waargebeurd’: Baby Reindeer is niet alleen gebaseerd op een waargebeurd verhaal, het is ook echt het verhaal van hoofdrolspeler en schrijver Richard Gadd. Nogal ontregelend is het, om je te realiseren dat je naar een acteur kijkt die zijn eigen trauma’s opnieuw beleeft.

Lees hier de hele recensie van Andrea Bosman