RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Als ik het maar niet met Andries Knevel hoef te doen

Brigitte Kaandorp heeft jaren na liedje 'groot zwak' voor Andries Knevel

Brigitte Kaandorp en Andries Knevel Beeld © ANP

Brigitte Kaandorp (62) zong jaren geleden in haar voorstelling een lied waarin ze zong over hoe vreselijk het zou zijn om het bed te delen met Andries Knevel (72). Het lied, 'Als ik het maar niet met Andries Knevel hoef te doen', is bij haar fans nog altijd populair, maar inmiddels heeft de cabaretière 'een groot zwak' voor Andries. Dat zegt Brigitte in 'Vrij', een bijlage van 'De Telegraaf'.

"Die priemende oogjes, dat wijzende vingertje"

"Dit was nou echt een lied dat ik zomaar uit de lucht kon plukken", zegt Brigitte over het nummer, waarin ze onder meer zingt dat ze het 'liever met een paard, of een schaap of een kameel zou doen'. "Geen idee waar het vandaan kwam. Knevel stond voor dat strenge wereldje. Die priemende oogjes, dat wijzende vingertje. De perfecte persoon om het niet mee te willen doen."

Comédienne
Lees ook:
Comédienne Brigitte Kaandorp speelt bijrol in Ferry: De Serie

Na het verschijnen van het lied was Brigitte 'na er twee keer met een smoes onderuit te zijn gekomen' te gast in Knevel & Van den Brink, dat Andries toen presenteerde met Tijs van den Brink. "Andries bleek een aardige vent", aldus Brigitte. "Later hoorde ik van de dochter van Andries: 'Onze hele familie heeft als ringtone Als ik het maar niet met Andries Knevel hoef te doen.' Dat is toch té grappig. Ik heb inmiddels een groot zwak voor Andries Knevel."

Brigitte
Lees ook:
Brigitte Kaandorp ontvangt theaterprijs: 'Dacht dat het voor anderen was'