Vergelijkingssite: zonnepanelen pas na tien jaar terugverdiend

Nieuws
De terugverdientijd van zonnepanelen is voor een gemiddeld huishouden opgelopen naar meer dan tien jaar. Dat zegt energievergelijker Keuze.nl op basis van eigen onderzoek. Dat zou flink langer zijn dan wat installateurs klanten doen geloven.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 10:03
Afbeelding
beeld anp

Een huishouden met drie personen en een gemiddeld stroomverbruik krijgt volgens de site van een installateur geadviseerd om twaalf zonnepanelen te installeren, goed voor bijna 4200 kilowattuur zonnestroom per jaar. Die rekent daar 5750 euro voor en dat zou binnen 3 jaar en 11 maanden zijn terugverdiend.

Volgens de onafhankelijke vergelijker is de terugverdientijd veel langer, door de extra kosten voor zonnepanelen die energieleveranciers sinds afgelopen zomer rekenen. Kosten zoals terugleverkosten, hogere tarieven en andere prijsverschillen zorgen ervoor dat de terugverdientijd daarom ruim 6,5 jaar langer is. Een extra factor is dat stroom voordeliger is geworden ten opzichte van vorig jaar, waardoor de jaarlijkse besparing kleiner is.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Premier Curaçao en ondernemer overleggen over schade in natuurpark

De Curaçaose minister-president Gilmar 'Pik' Pisas heeft maandagmiddag (lokale tijd) met comedian en ondernemer Jandino Asporaat overlegd over de zware schade die het Hòfi Mango-park heeft geleden door de overmatige regenval van afgelopen zaterdag.

Afbeelding

UvA geeft openheid over banden met Israëlische instellingen

De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.

Afbeelding

Eerste bemande testvlucht van nieuw ruimteschip Boeing uitgesteld

De langverwachte eerste bemande testvlucht van de Starliner, een nieuw ruimtevaartuig van Boeing, is voor minstens 24 uur uitgesteld. De Amerikaanse vliegtuigbouwer geeft als reden een technisch probleem met de Atlas V-raket aan.

Afbeelding

Uitspraak in kwestie Van Lienden over geld voor advocaat

De rechtbank in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in het kort geding van Sywert van Lienden tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag waar de stichting beslag op heeft gelegd.

Afbeelding

Politie arresteert betogers protestkamp UvA

De politie heeft de eerste betogers van het protestkamp bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam gearresteerd.

Afbeelding

Politie ontruimt protestkamp bij Roeterseilandcampus UvA

De politie gaat naar eigen zeggen het protestkamp bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam ontruimen. De driehoek van Amsterdam (politie, OM en stadsbestuur) besloten om het terrein te ontruimen om erfvredebreuk.