LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

Nieuws
Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. ‘De tijd begon te dringen’, zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO in een verklaring. Met deze ontwikkeling heeft ze ‘goede hoop’ dat schapen en runderen voor het hoogtepunt van het knuttenseizoen beschermd zijn.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 09:40
Afbeelding
beeld anp

Demissionair landbouwminister Piet Adema liet vrijdag aan de Kamer weten het vaccin versneld goedgekeurd te hebben. In de eerste lichting komen een miljoen vaccins, over twee weken volgen nog eens zoveel doses van dierenfarmaceut Syva. Schapen hebben één dosis nodig, runderen twee, met enkele weken ertussen.

LTO schrijft dat er in overleg met de branche en deskundigen een strategie klaarligt hoe het vaccin verspreid moet worden en welke dieren als eerst gevaccineerd worden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eis bijna 30 jaar cel tegen vermeende opdrachtgever vergismoord

Het Openbaar Ministerie heeft maandag een celstraf van 29 jaar en negen maanden geëist tegen de vermeende opdrachtgever van de moord waarbij de Amsterdamse dj Djordy Latumahina per ongeluk werd doodgeschoten. Noureddine H.

Afbeelding

Zuid-Holland komt De Jonge tegemoet in conflict om woningbouw

De provincie Zuid-Holland komt demissionair minister Hugo de Jonge tegemoet in het conflict over de woningbouw. Zuid-Holland wil diverse maatregelen herzien die volgens De Jonge de bouw eerder afremmen dan versnellen.

Afbeelding

Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames

Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

Afbeelding

Raad van State: twijfels bij langere beslistijd toeslagenherstel

Het fors oprekken van beslistermijnen bij het rechtzetten van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is 'juridisch kwetsbaar', waarschuwt de Raad van State. Mogelijk komt daardoor het grondwettelijk recht op een eerlijk proces binnen een redelijke termijn in het gedrang.

Afbeelding

PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is.

Afbeelding

EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.