Terug naar de krant

Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan vanwege kanker en stopt met tv

Leeslijst Nieuws
Ziekte Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid. „Ik zal alleen geen tv doen. Waarschijnlijk nooit meer,” zegt ze tegen de Volkskrant. „Hopelijk kan ik wel weer radio gaan doen.”
Leeslijst

Tv- en radiopresentator Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat ze een neusamputatie moet ondergaan. Ze heeft een vorm van huidkanker in haar neus. Dat heeft ze vrijdagochtend bekendgemaakt in een interview met de Volkskrant. Ze voerde het gesprek op haar eigen initiatief. „Ik wil de regie hebben”, zegt ze. „Met dit interview bereid ik mensen voor op de grote schrik.”

Terwijl haar man Peter de Bie vorig jaar een beenamputatie moest ondergaan (vanwege ernstige bacteriële infecties), ontdekte Blok dat het bultje dat ze in haar neus voelde kanker is. Een kleiner plekje aan de buitenkant van haar neus werd eerder weggehaald en ze kreeg immunotherapie, maar het bleek niet genoeg te zijn. Nadat haar neus wordt verwijderd, zal ze eerst een tijdelijke en dan een permanente prothese krijgen. Maar het zal een tijd duren voordat ze die heeft, zegt ze.

„Ik zal alleen geen tv doen. Waarschijnlijk nooit meer,” zegt Blok tegen de Volkskrant. „Gelukkig wordt mijn stem waarschijnlijk niet aangetast, dus hopelijk kan ik wel weer radio gaan doen.” Op de vraag of ze het Sinterklaasjournaal, dat ze al sinds 2001 presenteert, zal blijven doen, antwoordt ze dat ze zich kan „voorstellen dat het daar helemaal stopt”. Aan het einde van het artikel staat dat de NTR deze mogelijkheid wel voor haar openhoudt.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in