Lagere gasprijzen drukken winst TotalEnergies

Nieuws
Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een lagere winst geboekt dan een jaar eerder. Door de milde winter en goed gevulde gasopslagen in Europa lagen de prijzen voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) veel lager, wat de resultaten van het Franse energiebedrijf drukte.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 09:03
Afbeelding
beeld anp

De aangepaste nettowinst, onder andere gecorrigeerd voor schommelende waardes van voorraden, kwam uit op 5,1 miljard dollar. Dat was een daling van 22 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Volgens topman Patrick Pouyanné waren de resultaten in lijn met de ambities van TotalEnergies voor heel 2024. De divisie voor de verkoop van elektriciteit verbeterde de winstgevendheid. Daarnaast profiteerde TotalEnergies van de stijgende prijzen voor benzine en andere olieproducten, een gevolg van toenemende spanningen in het Midden-Oosten en productiebeperkingen door oliekartel OPEC. De winst daalde daardoor minder hard dan analisten vreesden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames

Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

Afbeelding

Raad van State: twijfels bij langere beslistijd toeslagenherstel

Het fors oprekken van beslistermijnen bij het rechtzetten van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is 'juridisch kwetsbaar', waarschuwt de Raad van State. Mogelijk komt daardoor het grondwettelijk recht op een eerlijk proces binnen een redelijke termijn in het gedrang.

Afbeelding

PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is.

Afbeelding

EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

Afbeelding

Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land.

Afbeelding

Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in..