De vulkaan Mount Erebus op Antarctica.
Volledig scherm
De vulkaan Mount Erebus op Antarctica. © NASA

Vulkaan op Antarctica spuugt dagelijks goudkristallen uit ter waarde van duizenden dollars

Mount Erebus, de zuidelijkste actieve vulkaan op aarde, blijkt goud waard. Op honderden kilometers zijn namelijk goudsporen ontdekt die afkomstig zijn van de vulkaan. Wetenschappers schatten dat er voor ongeveer 6000 dollar per dag wordt uitgespuwd.

35 reacties

  • Claude Vermeulen

    1 week geleden
    Massaal emigreren, in Nederland wordt iedereen rijk die niet arm is.
  • Damian Delang

    1 week geleden
    Oud nieuws. Reeds in 1870 beschreef Jules Verne dit in zijn boek. 20000 mijl onder de zee. Het boek gaat over een gezonken stad, Atlantis, die aan de voet van een goud spugende berg(vulkaan) lag. Die stad was op Antarctica. Welke wonderbaarlijke dingen uit zijn boek zouden nog meer kloppen?
  • Pieter-Jan IJsjes

    1 week geleden
    Nu is het een kwestie van tijd tot de 1e goudzoekers arriveren. Maar een groot deel van deze goudzoekers zullen we ook nooit meer terug zien, risico van het vak!!
  • Diederik Linders

    1 week geleden
    Even voor de duidelijkheid dat dit mensen/bedrijven/landen aan zou gaan trekken... het gaat hier over goud ter waarde van 6000 dollar per dag. Met de huidige olieprijs hebben we dan over ca. 70 olievaten. Er worden wereldwijd meer dan 90 miljoen vaten per dag geproduceerd... nee, 80 gram goud per dag, verspreid over honderden vierkante kilometers, daar heeft geen enkele serieuze partij interesse in.
  • Diederik Linders

    1 week geleden
    @Bas Prins, naast zaken als zeldzaamheid en de subjectieve waarde die aan goud wordt gegeven, heeft goud ook daadwerkelijke waarde. Het heeft een enorme weerstand tegen corrosie, ook wanneer het in aanraking komt met andere elementen. Hierdoor wordt de kwaliteit, kleur en glans niet minder, zelfs na vele eeuwen niet. Als goud wordt gebruikt in een product, kun je het er altijd weer uithalen en opnieuw gebruiken.
  1. Vaak wordt vergeetachtigheid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever
    PREMIUM

    Vaak wordt vergeetach­tig­heid voor dementie aangezien, maar soms is het een zieke lever

    Uit een recent onderzoek bij Amerikaanse veteranen die de diagnose van dementie hadden gekregen, kwam een opmerkelijke conclusie. Bij 1 op de 10 mensen is gedragsverandering of vergeetachtigheid mogelijk niet het gevolg van dementie, maar van een leveraandoening. Die te behandelen is. Wat en hoe werd dit onderzocht? En om welke leveraandoening gaat het dan precies? ,,Een arts had dit nog nooit bij hen gemerkt.’’