Direct naar artikelinhoud
Wat blijft er over van de publieke omroep?
Podcast Haags Halfuurtje

Wat blijft er over van de publieke omroep?

De formerende partijen willen (bijna) allemaal flink snijden in de NPO, maar een gemeenschappelijke visie ontbreekt.

‘Een nutteloos ding’, zo noemde PVV-Kamerlid Martine van der Velde (PVV) de NPO. De grootste partij van Nederland wil de publieke omroep het liefst helemaal opdoeken. En hoewel formatiepartners NSC, VVD en BBB zo ver niet willen gaan, moet het stelsel volgens hen wel ingrijpend op de schop. Ze staan daarin overigens niet alleen: van links tot rechts wil Den Haag verandering bij de NPO.

Wordt het de hele boel afschaffen zoals de PVV wil, of slechts één net minder zoals NSC voorstelt? En wat staat er eigenlijk op het spel als we ‘onze omroep’ - zoals we die nu kennen - drastisch inperken? Aan tafel bij Haags Halfuurtje ditmaal daarom mediaredacteur Nienke Schipper, chef politiek Niels Markus en presentator Christoph Schmidt. Samen buigen zij zich over de vraag: wat wil Den Haag met de publieke omroep?

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via SpotifyiTunesPodimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

Video wordt geladen...

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Michael Royall; Montage: George-Paul Henneberke

Lees ook:

Wat moeten we met de NPO? ‘Als je de Nederlandse waarden belangrijk vindt, moet je er juist in investeren’

Het is tijd om de NPO te moderniseren, maar hoe? Minder omroepen en zenders, helemaal maar afschaffen, zoals de PVV wil, of juist investeren? De Tweede Kamer debatteerde eerder deze maand over de toekomst van de NPO.