RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
'Geen gezichtsverlies'

Michael van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam.

"Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

Van Praag noemde begin deze maand een terugkeer van Kroes nog onbespreekbaar. "We hadden ons uitvoerig laten inlichten door juristen", zei hij. "Een algemeen directeur van een beursgenoteerde club kan nu eenmaal niet met voorkennis in aandelen handelen. Of hij dat nu expres of onbewust heeft gedaan maakt dan niet uit. Dat zijn nu eenmaal in strijd met alle regels, waar we ons aan moeten houden."

Geschorste
Lees ook:
Geschorste Alex Kroes toch terug bij Ajax, nu als technisch directeur

Ook Van Praag merkte de afgelopen weken dat veel mensen bij Ajax graag wilden dat Kroes zou terugkeren, in welke vorm dan ook. 

"We hebben de afgelopen weken opnieuw met juristen om de tafel gezeten en dat had helaas even tijd nodig", zei de erevoorzitter van Ajax. "Nu zijn we gelukkig tot deze oplossing gekomen. Nee, ik voel me zeker niet beschadigd. Ik moet doen wat het beste voor Ajax is. Natuurlijk is het niet leuk als mensen in het stadion zingen dat ik moet oprotten. Maar ik was de boodschapper. Die krijgt de schuld. Maar alle leden van de rvc waren het eens met de beslissing om Kroes te schorsen."

Van
Lees ook:
Van Praag wil leden Ajax overtuigen van noodzaak ontslag Kroes

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS