RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Openhartig

2 Brothers on the 4th Floor-lid kampt sinds zijn 38ste met Parkinson

D-Rock en Desray uit 2 Brothers on the 4th Floor

In een nieuwe aflevering van '90's Dance' gaat Hila Noorzai (31) langs bij Des-ray en D-Rock uit 2 Brothers on the 4th Floor. Het muzikale duo kende enorm veel succes in de jaren 90 en staat tot op de dag van vandaag nog steeds op het podium. D-Rock blijkt echter met een groot geheim rond te lopen en deelt zijn verhaal met de presentatrice en kijkers. De rapper heeft al jaren Parkinson.

"We dachten dat hij er geweest was"

Ondanks dat Des-ray en René, oftewel D-Rock, na 30 jaar nog steeds met plezier optreden samen, is er veel veranderd. Het duo houdt namelijk al ruim vijftien jaar verborgen dat het niet goed gaat met René. "Toen ik 38 was werd er Parkinson bij me geconstateerd", vertelt de nu 54-jarige rapper. "Ik dacht: ik kom hier nooit meer uit, maar ik bleef gewoon lekker doorgaan. Vechten. Om er te zijn voor mijn groep." 

De rapper heeft het er zichtbaar moeilijk mee om zijn verhaal na al die tijd te doen. Hij wordt emotioneel. "Het is moeilijk, hè", troost Des-ray hem. 

Michael
Kijk ook:
Michael J. Fox openhartig over leven met Parkinson: ‘Had het moeten zien aankomen’

Het tweetal heeft de waarheid over Renés gezondheid bewust niet gedeeld met het publiek. "The show must go on. We moeten gewoon verder. En ik wil niet de reden zijn dat er minder boekingen binnen komen", legt de rapper uit. 

"Het is een heel grote stap", zegt Des-Ray over hun onthulling. "Het is ook angstig. Van: hoe zullen mensen reageren?" Hoewel presentatrice Hila denkt dat er juist veel mensen kracht zullen putten uit het hartverscheurende verhaal van de rapper, lijkt hij het hier niet helemaal mee eens te zijn. "Daar komen ze niet voor. Ze komen om 2 Brothers te zien."

Jette
Kijk ook:
Jette van der Meij krijgt veel reacties op heftige verhaallijn over parkinson in GTST

Des-ray blikt terug op het optreden waardoor René ontdekte dat hij Parkinson had. "Hij ging trillen. Op een gegeven moment hadden we een optreden waarbij hij moest gaan zitten. Hij kon niet meer staan."

De diagnose was voor René 'een shock'. Het moeilijkste was dat hij in deze periode helemaal alleen woonde in Antwerpen. "Ik heb alles alleen moeten verwerken. Dat was wel heel erg. Eenzaam." 

René heeft zelfs een poosje ontkend dat hij de ziekte had. "Ik ben nog zo jong weet je wel, ik was 38. 'Nee man, dat kan niet.' Maar het was wel zo." Hoewel de medicijnen aanvankelijk goed aansloegen, was er ook een moment waarop Des-ray zich enorm zorgen maakte. "Zijn nieren begaven het. Hij moest toen naar het ziekenhuis. We dachten dat hij er geweest was. Dat is hartverscheurend, om je maatje zo te zien liggen." 

Voor René is optreden zijn 'lust en zijn leven'. Daarom zorgt het team er voor dat hij dit kan blijven doen. Zo is er achter de schermen een back-up artiest, M.C. Masta, die hem te hulp schiet op het podium als het niet lukt. 

Inmiddels heeft de rapper een hersenoperatie achter de rug. Hierdoor zijn Renés hersenen verbonden aan een kastje die hem helpen zijn neurologen te 'reguleren'. "Het is een lifesaver hoor, dit. Ik ben blij dat ik één van de eersten ben die dit heeft gekregen." De toekomst van 2 Brothers ziet hij rooskleurig voor zich. "Hopelijk nog heel lang. Ik denk het wel. Ik wil heel graag nog heel lang optreden met 2 Brothers." Toch moet hij ook reëel zijn, geeft hij toe. "Ik heb toch Parkinson. En het is een hele rare ziekte. (...) Het kan elk moment veranderen. Maar de toekomst ziet er wel goed uit, denk ik." 

Klik hier om de aflevering terug te kijken. 

Bron: RTL Boulevard