Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

Als Feyenoord later op donderdag punten verspeelt bij Go Ahead Eagles, is het kampioenschap een feit. Ook als het elftal van coach Arne Slot wel wint, kan PSV de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis nauwelijks nog ontlopen. Het verschil in doelsaldo tussen PSV en Feyenoord is erg groot: +86 om +54.

Guus Til opende in de zevende minuut de score. Via de Amerikaan Malik Tillman, die in de negende en elfde minuut scoorde, nam PSV snel verder afstand. Til zorgde na een half uur al voor het vierde doelpunt. Kort voor rust maakte Joey Veerman de 5-0, het honderdste doelpunt in de competitie van PSV dit seizoen.

Na rust was eerst Johan Bakayoko, op fraaie wijze, nog trefzeker. Luuk de Jong en invaller Patrick van Aanholt scoorden ook nog.