Columnist Kitty Herweijer.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Kitty Herweijer. © Annabel Oosteweeghel

Het is terecht dat TikTok gedwongen verkocht moet worden

ColumnKitty Herweijer schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

17 reacties

  • Ben Balsink

    1 week geleden
    Wat mij betreft mag al die social media verboden worden. Zoveel leed komt er van, neem bv het digitaal aanvallen van mensen en vooral de jongeren. Al de oplichterij die gedaan word. In mijn ogen wat het ergste is, is de macht wat deze platforms hebben. Vooral Facebook is er een. Die mag wat mij betreft gelijk verboden worden!
  • Marian Huizing

    1 week geleden
    Het zijn niet alleen de algoritmes. Bij het installeren van de app geef je ook toestemming dat hij bijna volledige toegang heeft tot je telefoon. En waar staat bijna ons volledige leven tegenwoordig op….. Ik ben er gelukkig nooit aan begonnen. Dat schermpje neemt zonder TikTok al veel te veel tijd.
  • Pa Piggelmee

    1 week geleden
    wat een flauwekul. ALS hetbsyrax verkocht is blijven de algoritmes hetzelfde maar komt de data in Amerikaanse handen. nee, daar moet je blij mee zijn. Geen gekker volk dan de Amerikanen.
  • Mb Van Hoek

    1 week geleden
    TikTok maar ook X voor iedereen ook die droeftoeters in de regering die de hele tijd op de telefoon kijken verbieden en geen telefoon in de eerste en tweede kamer zijn net kleine kinderen met die telefoons
  • Ruud Giebels

    1 week geleden
    Wel “grappig” dat je continu leest dat we niet moeten pinnen, contant geld moeten gebruiken en meer van dat soort onzin omdat de overheid dat zou gebruiken om ons te monitoren. En al die onzin verkondigen we op social media die precies dat doen waar we voor waarschuwen. Zit je één dag op TikTok, Facebook of andere social media dan weten ze al 100x meer dan de overheid oooooit van je te weten kan komen en we vinden het allemaal prima!
  1. Straf louche bedrijven die illegalen inhuren veel harder
    commentaar
    11

    Straf louche bedrijven die illegalen inhuren veel harder

    De Arbeidsinspectie waarschuwt dat het voor bedrijven veel te makkelijk is om illegale arbeiders aan het werk te stellen. De pakkans is laag. En als ze wel worden gepakt, is de boete is zó laag dat die niet opweegt tegen het geld dat bedrijven verdienen met het niet betalen van het wettelijk minimumloon, sociale premies en belasting. Tijd dus om die boetes fors te verhogen, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.
  2. Reacties op Nationale Dodenherdenking: ‘Laat het stil zijn die twee minuten’
    24

    Reacties op Nationale Dodenher­den­king: ‘Laat het stil zijn die twee minuten’

    ‘Laten we in alle eenvoud en stilte alle gruwelijkheden die sinds 1940 hebben plaatsgevonden herdenken’ en ‘Als Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw de talkshows mogen verzorgen van maandag tot en met vrijdag, zou toch zeker Sven Kockelmann de vrijdagavond mogen houden met de politieke avond van Op1?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.