RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Afbauen

Frans Bauer heeft obesitas en schuift het af op Mariska: 'Wie haalt hier boodschappen?'

Beeld © NPO 1/Screenshot De Bauers 25-04-2024

In de nieuwste aflevering van 'De Bauers' gaat Frans Bauer (50) langs bij de diëtist voor wat afvaladvies. Hij is al een flinke tijd bezig met afvallen, maar het gaat niet zo vlot en volgens Frans is zijn vrouw Mariska de schuldige. Of heeft Frans het toch aan zichzelf te danken?

"Ja hallo, wie douwt het allemaal in je mond"

Frans besluit professionele hulp te zoeken in zijn strijd tegen de kilo's en brengt een bezoek aan het afvalcentrum. Eenmaal bij de diëtiste, die de zanger inmiddels al vaker heeft ontmoet, komt Frans erachter dat hij twee centimeter korter is. Volgens de arts heeft dat met leeftijd te maken. "Zal dat door het gewicht komen dat ik meesleur?" vraagt Frans grappend. "Dat kan wel!" 

Daarna gaat hij op de weegschaal staan. Frans schrikt van het getal dat verschijnt op het schermpje. "111. Helemaal uit de hand gelopen. Dan heb ik obesitas of niet?" De arts wijst Frans op zijn BMI van 34,4 en zegt dat dat inderdaad officieel obesitas is. Voor zoon Jan komt dat niet als een verrassing. "Ik zag het al aankomen bij hem."

Bauers
Lees ook:
Bauers steken de draak met afvalrace Frans Bauer

De diëtiste wil graag weten wat Frans allemaal eet, waarna Frans een behoorlijke lijst opnoemt met wat hij allemaal naar binnenwerkt: "Ik eet 's ochtends brood. Dat kan bruinbrood zijn, maar liever wit. Ik pak regelmatig tussendoor een stukje leverworst. Ik doe ook wel eens gebakken eieren 's ochtends. Met brood en met bacon." Verder eet Frans ook chocolaatjes 'met van die gouden verpakkingen'. Volgens zoon Jan gaat hij na zijn optredens ook naar de McDonald's omdat hij dan 'zogenaamd niet genoeg heeft gegeten' om vervolgens thuis 'nog even in de koelkast te graaien'. Jan gaat verder: "Dan slibben je aderen volgens mij dicht van de cholesterol." Frans Junior deelt: "Papa's motto: al is het nog zo duur. Alles smaakt beter uit de frituur."

Eenmaal thuis vertelt hij het nieuws aan Mariska. Het ging volgens hem goed, maar er zijn wel wat aandachtspuntjes. Dat hij obesitas blijkt te hebben, komt volgens hem namelijk door Mariska: "Het is allemaal jouw schuld." Mariska verdedigt zichzelf: "Ja hallo, wie douwt het allemaal in je mond." Frans vraagt haar vervolgens: "Wie haalt hier boodschappen?" Mariska gaat verder: "Wie haalt het uit de kast?" Volgens Frans biedt Mariska hem vaak aan om hem te helpen, maar haalt ze vervolgens allemaal ongezonde dingen in huis. 

Frans
Lees ook:
Frans Bauer in tranen op verjaardag in nieuwe aflevering De Bauers

Om een gezonde BMI te hebben zou Frans op 80 kilo moeten zitten. En dat is behoorlijk confronterend voor de zanger. "Oh, dan ben ik 30 kilo te zwaar. Mijn hele leefstijl moet ik gewoon veranderen." Gelukkig komt de diëtiste met een plan met wat hij moet eten en wat hij kan doen in 'situaties die lastiger zijn'. Frans geeft toe dat hij beter zijn cappuccino kan laten staan. "Want hoeveel dronk ik er nou per dag? Stuk of tien!"

Frans Bauer doet pijnlijke ontdekking: 'Ik heb obesitas'

00:55