Een verdachte steekt twee middelvingers op tijdens het ‘plofkraak-proces’ in de Duitse stad Bamberg. Tussen 2021 en 2023 zouden de zestien verdachten in dertig gevallen geldautomaten in Duitsland hebben opgeblazen op zoek naar contant geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verdachte steekt twee middelvingers op tijdens het ‘plofkraak-proces’ in de Duitse stad Bamberg. Tussen 2021 en 2023 zouden de zestien verdachten in dertig gevallen geldautomaten in Duitsland hebben opgeblazen op zoek naar contant geld. © ANP / dpa Picture-Alliance

Middelvingers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraakbende

reportageEen buit van minstens 3 miljoen euro, een schade van dik 5,5 miljoen en zestien verdachten. De Duitse stad Bamberg staat vanaf donderdag op scherp vanwege het megaproces tegen een Nederlands/Belgische plofkraakbende die zich als struikrovers over Duitsland verspreidde om geldautomaten op te blazen. In een tot rechtbank opgebouwde sporthal zijn 75 agenten - veelal zwaarbewapend - ingezet om wanordelijkheden te voorkomen.

  1. Pien was door goedbedoelde berichtjes altijd met haar ziekte bezig, tot haar dochter met dé oplossing kwam
    PREMIUM

    Pien was door goedbedoel­de berichtjes altijd met haar ziekte bezig, tot haar dochter met dé oplossing kwam

    Je hebt kanker en belandt in een langdurig ziekteproces. Een zware periode waarin je omgeving op de hoogte wil blijven van hoe het met je gaat. Allemaal goed bedoeld, maar ook moeilijk. Dit ondervond Pien de Ruig (61) toen ze voor de derde keer borstkanker kreeg. Samen met haar dochter Tess (28) bedacht ze een manier om verbinding met dierbaren te houden, zonder daar veel tijd en energie aan kwijt te zijn. ,,Al meer dan 17.000 mensen hebben er baat bij.”
    Utrecht