Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Schaatsteam Jumbo stunt met komst Suzanne Schulting na exit Jutta Leerdam

Schaatsteam Jumbo schakelt na de exit van Jutta Leerdam stevig door en verrast met de komst van olympisch shorttrack kampioenen Suzanne Schulting en Selma Poutsma, met Angel Daleman in de slipstream. ‘We willen wat anders doen dan de rest, geloven erg in die kruisbestuiving,’ zegt Sven Kramer.

Suzanne Schulting en Selma Poutsma op de 500 meter in Korea.Beeld International Skating Union via Getty Images

Jarenlang was Jumbo hét langebaanbolwerk van Nederland, maar nu verbreedt de schaatsformatie haar horizon. De formatie van Jac Orie en Sven Kramer gooit het richting de Winterspelen van Milaan 2026 over een multidisciplinaire boeg met drie shorttrackers aan boord. Meervoudig olympisch kampioen Suzanne Schulting sluit aan, net als haar gouden relay-collega Selma Poutsma. Ook de 17-jarige Angel Daleman sluit aan bij Team Jumbo voor de langebaantrainingen.

Met Schulting en Poutsma heeft Jumbo twee van de sterkste shorttrackers van deze generatie ingelijfd. En met Daleman, die bij Jumbo wordt herenigd met haar coach Dave Versteeg, traint ook de toekomst mee. Daleman grossierde bij de laatste twee WK’s voor junioren op de langebaan in wereldtitels en haalde als shorttrackster ook al WK-zilver.

Het idee is dat alle drie de vrouwen met Jumbo gaan langebaanschaatsen, maar ook gewoon blijven shorttracken bij de nationale selectie. “De focus blijft voor mij op shorttrack, maar ik ben erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking met het schaatsteam van Jumbo,” reageert Schulting. “Het is een mooie prikkel met de Winterspelen van Milaan als stip aan de horizon. Fantastisch dat Jumbo zo’n mooie samenwerking aan wil gaan. Ik denk dat we met een heel fris jong team naar iets moois toe kunnen groeien, iets revolutionairs.”