RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

Het initiatief tot een bredere selectie komt bij Ronald Koeman vandaan. De Nederlandse bondscoach vindt een selectie van 26 spelers noodzakelijk omdat in aanloop naar het EK spelers, mede door overbelasting, geblesseerd kunnen raken. Koeman kreeg bijval van andere bondscoaches en de UEFA gaat nu overstag.

De technische staf van Koeman wordt op het EK uitgebreid met Michael Reiziger (bondscoach Jong Oranje), Khalid Benlahsen (keeperstrainer Jong Oranje) en Rick Rietveld (fitnesstrainer Jong Oranje).

De KNVB is, naast de technische en medische staf, met 24 mensen vertegenwoordigd in Duitsland. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid en fans. Op wedstrijddagen wordt dat aantal uitgebreid tot 48 personen, zei Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal.

Bron: ANP