AFP
Volledig scherm
© AFP

Programma Olympische Spelen 2024 | Deze sporters uit Nederland gaan naar Parijs

Op vrijdagavond 26 juli worden in Parijs de 30ste Olympische Zomerspelen geopend. Ruim 10.000 sporters strijden tot en met zondag 11 augustus in 32 sporten om het goud, zilver en brons. Nieuw op het olympische programma is breakdance. Bekijk hier welke Nederlandse sporters zich officieel hebben gekwalificeerd en check het (Nederlandse) programma per dag.

  1. Column Arjan Schouten | De koning juicht straks voor Femke en Harrie, maar prestaties in Parijs belonen, ho maar
    PREMIUM

    Column Arjan Schouten | De koning juicht straks voor Femke en Harrie, maar prestaties in Parijs belonen, ho maar

    Arjan Schouten vindt het onverteerbaar dat Nederlandse olympische sporters straks in Parijs bij meerdere (gouden) plakken er ten opzichte van de Olympische Spelen in Tokio (2021) financieel op achteruit gaan. ,,We zijn het veertiende rijkste land van de wereld maar een financiële injectie vinden om onze grootste olympisch kampioenen op grootse wijze te honoreren, is blijkbaar te ingewikkeld.”
  2. Atletiek bij de Olympische Spelen in Parijs | Compleet programma en alle Nederlandse deelnemers

    Compleet atletiek­pro­gram­ma en alle Nederland­se deelnemers

    Atletiek is met 48 verschillende disciplines de sport met de meeste deelnemers én wedstrijden van de Olympische Spelen in Parijs. Sinds enkele jaren spreekt ook Nederland met onder anderen Femke Bol, Sifan Hassan en Abdi Nageeye een hartig woordje mee op de technische- en loopnummers. Bekijk hier het complete programma van dag tot dag en van uur tot uur en bekijk hier welke sporters namens Nederland in Parijs een gooi doen naar de medailles.