Real Madrid-trainer Ancelotti:”Thibaut Courtois kan volgende week spelen.”© TVL

Thibaut Courtois kan volgende week weer spelen bij Real Madrid en mag hopen op finale Champions League

Thibaut Courtois kan veel eerder dan verwacht weer in actie komen. Volgens Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti kan hij volgende week zaterdag tegen Cadiz al in doel staan.

Wim Conings

“Thibaut Courtois sluit volgende week aan bij de groep. Hij stelt het goed en kan spelen tegen Cadiz”, zei Ancelotti donderdag helemaal op het einde van zijn persconferentie. Een “bommetje”, noemen ze het in Spanje.

De Belgische doelman scheurde in augustus zijn kruisband en moest maandenlang revalideren. Toen hij in maart weer zijn opwachting maakte op het trainingsveld, blesseerde hij zich aan zijn andere knie, waardoor een meniscusoperatie volgde. Verwacht was dat zijn seizoen voorbij was.

De wedstrijd tegen Cadiz waarin Courtois zijn comeback zou kunnen maken is voor Real Madrid niet zomaar om het even welke match: de Koninklijke kan zich dat weekend voor de 36ste keer tot kampioen van Spanje kronen - vooropgesteld dat het vrijdag wint van Real Sociedad. Eerste achtervolger FC Barcelona moet op dezelfde dag immers de lastige derby tegen seizoensrevelatie Girona spelen.

Nog geen Courtois tegen Bayern

Voor Courtois zou een rampseizoen zo nog zeer feestelijk afgesloten kunnen worden. Real zit ook nog in de halve finale van de Champions League. Volgende week dinsdag speelt het daarin op bezoek bij Bayern München - een wedstrijd die sowieso te vroeg zal komen voor Courtois.

In principe zal zijn vervanger Andriy Lunin een week later ook de terugmatch voor zijn rekening nemen. Courtois zo kort na zo’n lange blessure al opstellen in een match van zo’n groot belang lijkt een risico dat ze bij Real liever niet lopen. Bovendien deed Lunin het dit seizoen prima als vervanger van de Belg. Hij kroonde zich in de kwartfinale tegen Manchester City tot de held door twee penalty’s te pakken.

© ANP / Gerrit van Keulen

Tegelijk opent zijn vroege comeback wel perspectieven voor Courtois om bij een eventuele finale van de Champions League in doel te staan. De finale staat op zaterdag 1 juni gepland, en na de wedstrijd tegen Cadiz resten Real nog vier competitiewedstrijden.

Die zou Courtois kunnen gebruiken om aan zijn ritme te werken en de concurrentiestrijd met Lunin aan te scherpen - met een voorsprong van elf punten lijkt de titel toch al zo goed als binnen. Veel hangt af van hoe Ancelotti de zaken ziet, maar dat hij onze landgenoot al in doel zet tegen Cadiz, lijkt een goed teken.

Voor de Rode Duivels verandert dit niets

Het goede nieuws rond Courtois betekent ook dat hij fit zal zijn als de Rode Duivels aan hun EK beginnen, maar de kans dat hij komende zomer in doel staat in Duitsland lijkt zo goed als nihil. Bondscoach Tedesco liet eerder al verstaan dat hij zelf geen initiatief meer zal nemen om zijn voormalige nummer één er voor het EK weer bij te halen nadat Courtois vorig jaar de nationale ploeg verliet na een discussie over de aanvoerdersband.

Courtois lijkt echter evenmin geneigd de eerste stap te zetten. Vorige maand reageerde hij op sociale media op een uitspraak van Tedesco dat hij “alles geprobeerd had” met een ’leugenaar’-emoji.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer