Bodycam bij supermarkt Dirk
Volledig scherm
Bodycam bij supermarkt Dirk © Dirk van den Broek

Supermarkt Dirk gaat personeel voorzien van bodycams, privacywaakhond maakt zich zorgen

Supermarkt Dirk van den Broek gaat personeelsleden uitrusten met bodycams. De kleine draagbare camera’s kunnen worden ingezet bij gespannen of dreigende situaties en moeten onveilige incidenten in de winkels tegengaan. De privacywaakhond vindt de inzet van de camera's ‘zorgelijk’ en gaat om opheldering vragen.

38 reacties

  • Marcel Dijk

    3 weken geleden
    prima. als niets te verbergen heb aantal het mij niet uit of ze opnames maken. Het wordt tijd dathet asociale gedrag in de hele maatschappij en zeker ook in de supermarkt keihard wordt aangepast
  • Marcia Veenstra

    3 weken geleden
    Grappig hoe mensen klagen over privacy. Die zijn we allang kwijt met de komst van internet, social media, bankpassen, elektrische auto’s, slimme apparatuur in en om het huis. Fatsoen moet je doen, dat credo zijn we een beetje verleerd. Dan zijn die bodycams ook niet nodig.
  • L. Koenraad

    3 weken geleden
    Sinds de zelfscan en het "jackpotbetaalsysteem" (safepay) waar munten in gegooid moeten en wisselgeld eruit komt, sinds bij retouren je geen contant geld meer terugkrijgt, ook niet als je contant hebt betaald (je krijgt het op de bank of als tegoed op een klantenkaart. [Het komt uit mijn portemonnee dus daar moet het in terug en een klantenkaart kan ik als ik krap zit niet bij b.v. de lidl gebruiken contant wel[) kom ik bijna niet meer bij Dirk. Straks met die bodycams helemaal niet meer.
  • Barry Schouten

    3 weken geleden
    @Hans de Ridder: Wie denk jij dat je bent joh, met je verzonnen beschuldiging dat degenen die bij Dirk boodschappen doen voor een groot gedeelte tuig is?! Alsof die niet naar de Jumbo,AH etc,etc gaan.
  • jc kloosterman-b

    3 weken geleden
    Dirk v.d. B.personeel is in algemeen asociaal, zonder manieren en ver van klantvriendelijk, D.v.d.B zou hun personeel beter moeten trainen want zoiets roept agressie bij klanten, ik zelf ga bijna nooit naar deze supermarket alleen om maar voor 3 producten halen dat die anderen supermarket in de buurt niet hebben.
  1. Verklaring Eritrese relschopper zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’
    PREMIUM
    rechtszaak

    Verklaring Eritrese relschop­per zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’

    De elf Eritrese mannen die betrokken zouden zijn bij ernstige rellen rondom een Haags zalencentrum noemen zichzelf ‘demonstranten’. Ze zouden op vreedzame wijze willen strijden tegen het Eritrese totalitaire regime. ,,We willen dat de Nederlandse regering aan onze kant staat.” Toch liep het die avond compleet uit de hand. Voor de rechter deelden ze voor het eerst hun kant van het verhaal.
    Den Haag