HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden

Nieuws
HelloFresh heeft in het afgelopen kwartaal flinke groei behaald met de bezorging van kant- en klaarmaaltijden. Daarmee ving het Duitse bedrijf krimp bij de leveringen van boxen met ingrediënten om maaltijden zelf te maken op. HelloFresh is het aanbod van die kant- en klaarmaaltijden aan het uitbreiden naar steeds meer markten. In Nederland zijn sinds afgelopen zomer die maaltijden te bestellen.
anp
donderdag 25 april 2024 om 08:53
Afbeelding
beeld anp

HelloFresh meldde dat Ready to Eat-maaltijden nu ook worden aangeboden in Zweden en Denemarken. Eerder was dat al in de Verenigde Staten, Australië, Canada, België en dus ook Nederland. De kant- en klaaractiviteiten waren in de afgelopen periode goed voor een omzet van 496 miljoen euro. Dat is een stijging van 56 procent vergeleken met een jaar eerder.

Bij de bezorging van gewone maaltijdingrediëntboxen gaan de zaken wel minder. Daar zakte de omzet met bijna 7 procent tot 1,56 miljard euro. Maar dankzij de groei van kant- en klaar steeg de totale omzet naar bijna 2,1 miljard euro, wat volgens de onderneming uit Berlijn de hoogste kwartaalomzet ooit is.

HelloFresh-topman Dominik Richter is van plan verder te groeien met volledig klaargemaakte maaltijden. Het bedrijf heeft wel te maken met kosten voor marketing en productie voor die activiteiten. Daardoor staat de winstgevendheid onder druk. Het aangepaste bedrijfsresultaat zakte in het eerste kwartaal naar 16,8 miljoen euro, van 66,1 miljoen euro een jaar eerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Advocaat: drie arrestanten Dam zaterdagavond laat weer vrij

De drie mensen die tijdens de Nationale Herdenking op de Dam zijn aangehouden, zijn weer vrij. Dat laat hun advocaat Willem Jebbink weten. Het drietal is zaterdagavond 'laat in vrijheid gesteld', aldus Ebbink.

Afbeelding

Madonna geeft megaconcert in Rio de Janeiro

Madonna heeft zaterdagnacht een megaconcert gegeven op het strand van Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Volgens het stadsbestuur werden er 1,5 miljoen fans verwacht bij het optreden. Hoeveel dat er uiteindelijk precies waren, was niet onmiddellijk duidelijk.

Afbeelding

Minimalistische kunstenaar Frank Stella overleden

De Amerikaanse kunstenaar Frank Stella is op 87-jarige leeftijd overleden, melden verschillende media in de Verenigde Staten. De schilder en beeldhouwer, die zich vooral met zijn vroege minimalistische werken een dominante plek binnen de naoorlogse Amerikaanse kunstwereld verwi..

Afbeelding

Bevrijdingsdag trapt af in Roermond

Bevrijdingsdag trapt af in het Limburgse Roermond. Na de 5 mei-lezing van jurist en mensenrechtenactivist Lilian Gonçalves-Ho Kang You wordt het bevrijdingsvuur aan het begin van de middag ontstoken door demissionair premier Mark Rutte en Ambassadeur van de Vrijheid Wende Snijd..

Afbeelding

Darby en Meeuwis sluiten Bevrijdingsdag af met 5 mei-concert

April Darby, Emma Kok, FLEMMING, Gaia Aikman en Guus Meeuwis geven zondagavond een optreden tijdens het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.

Afbeelding

Hamas: geen akkoord zonder definitief einde oorlog in Gaza

Een hoge functionaris van Hamas heeft gezegd dat de Palestijnse groepering niet zal instemmen met een staakt-het-vuren indien dat niet expliciet een definitief einde van de oorlog in Gaza inhoudt.