Direct naar artikelinhoud
Spaan geeft punten

Ten Hag deed het niet slecht bij United. Zijn enige epische blunder was het aantrekken van Antony voor 100 miljoen

Ten Hag deed het niet slecht bij United. Zijn enige epische blunder was het aantrekken van Antony voor 100 miljoen
Beeld Artur Krynicki

Een 8 voor Erik ten Hag

Engelse journalisten gebruikten het woord ‘disgrace’ na de halve FA Cupfinale. Manchester United stond met 3-0 voor tegen Coventry, het werd 3-3 en United won na penalty’s. De muskieten vonden dat een schande. “Een schande? Jullie zijn een schande. Ik sta voor de tweede achtereenvolgende keer in de finale. Dat is overperforming,” aldus Ten Hag. Weer zo’n fijn woord: overperforming. “Als ik Ajax meereken sta ik vier jaar achter elkaar in een finale.”

Ik ga het niet nazoeken. Ik geloof Ten Hag, wiens enige epische blunder bij United het aantrekken van Antony is geweest voor 100 miljoen. Hij leverde een grootse prestatie door Maguire terug te brengen aan de top en meesterklier Bruno Fernandes’ humeur te kanaliseren. Verder had hij te kampen met 60 blessures. Hij maakte internationals van Mainoo en Garnacho. Mijn oordeel? Niet slecht gedaan, Mister.

Eric ten Hag tijdens het duel met Coventry City.Beeld ANP / EPA

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...