Asielzoekers krijgen eten uitgereikt over het hek bij het terrein van de centrale aanmeldlocatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
Volledig scherm
Asielzoekers krijgen eten uitgereikt over het hek bij het terrein van de centrale aanmeldlocatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) © ANP / ANP

Chaos Ter Apel afgestraft door Ombudsman in fel rapport: ‘Nieuw dieptepunt dreigt’

Overheidsinstanties hebben ‘onbehoorlijk en ongepast gehandeld’ tijdens de crisissituatie in de zomer van 2022 bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Aangeboden hulpmiddelen werden van asielzoekers afgepakt en burgers die hulp boden, werden gewaarschuwd voor arrestatie. De Nationale Ombudsman veroordeelt het handelen van de overheidsinstanties destijds in het rapport ‘Verboden hulp te bieden?’.

  1. Omwonenden van piepklein frietzaakje worden gek van de ‘TikTokrijen’, gemeente wil ingrijpen
    PREMIUM

    Omwonenden van piepklein frietzaak­je worden gek van de ‘TikTokrij­en’, gemeente wil ingrijpen

    Via sociale media als TikTok en Instagram vergaarde een frietzaak in Amsterdam zo veel populariteit met zijn patat met toppings als Parmezaanse kaas, truffelmayonaise of cheddar dat er vaak gigantische rijen voor de deur staan. Nu wil de gemeente dat in de rij voor de deur nog maar tien mensen mogen staan die besteld hebben. Het bedrijf noemt de regel onwerkbaar en wil dat de rechter ingrijpt.
    Amsterdam