Arie Kievit
Volledig scherm
© Arie Kievit

Winkelstraat loopt verder leeg: al 433.000 vierkante meter niet meer gebruikt

De winkelstraat loopt weer verder leeg, vooral kleinere stadscentra hebben het zwaar. Kledingwinkels zijn het grootste slachtoffer. Dat blijkt uit een analyse van vastgoedadviseur Colliers naar het winkelvastgoed in de centrumgebieden van de veertig grootste steden.

69 reacties

  • Thaj Slink

    1 week geleden
    Tis heel simpel.. de winkels sluiten om 17:00. Iedereen werkt tot 17:00. Men heeft geen tijd om naar de stad te gaan. Als je de openingstijden van de winkels aan past tot 19:00/20:00 uur dan komt er vanzelf meer volk
  • Harry Kroon

    1 week geleden
    Coronaschuld moet eraf bij de middenstand maar ook meer security in de straten want nu ben je prooi met je kassa en verkoop spullen dus niet aantrekkelijk meer iets te beginnen.
  • martin van beek

    1 week geleden
    dejavu, dit verhaal. zolang wordt toegestaan dat verhuurders elk jaar weer de huur mag blijven verhogen, wordt het dweilen met de kraan open. misschien goed dat nu alle bedrijven er mee gaan stoppen, dan krijgen verhuurders de deksel op hun neus, zeker als niets meer verhuurd gaat worden. dit is al decennia lang aan de gang, en het is triest te constateren dat dit maar door mag gaan. stop die debiele jaarlijkse verhogingen, gewoon ! en stem GEEN vvd meer !
  • Van Rossum

    1 week geleden
    Is in Heel Nederland. Maar ook in alle landen om ons heen. Hollanders zijn toch al kijken kijken niet kopen.En online ben je nog goedkoper uit ook nog is Typisch toch.In de jaren 60 70 winkelcentra is buiten de Supermarkt ook alles aan het verpauperen.We zitten al 24jaar in een nieuw millennium met snelle veranderingen wat bij sommige mensen maar niet doordringt.
  • Cornelia Piet

    1 week geleden
    Groot winkelcentrum boven het IJ , Amsterdam-Noord. In de tijd van V&D alles aanwezig, ook zaken als Peek & Cloppenburg ect. NU op nr 1 de (vr) eettenten vervolgens de telefoon winkels en brillenzaken. Een slager, groenteman en bakker, deze zijn allemaal verdwenen. Zelfs een spijker is niet mer verkrijgbaar, zonder auto moet je met de bus ergens anders heen.