Terug naar de krant

Spaanse premier Sánchez stapt om corruptieonderzoek naar zijn vrouw mogelijk op

Leeslijst Nieuws
Spanje De 52-jarige Pedro Sánchez plaatste woensdagavond een brief op X, waarin hij spreekt van „een intimidatiecampagne” van rechts en ultrarechts en schrijft dat hij „tijd nodig heeft om te reflecteren” op hoe hij verder wil.
Leeslijst

De Spaanse premier Pedro Sánchez overweegt op te stappen, nadat de online krant El Confidencial woensdagochtend meldde dat er een corruptieonderzoek loopt naar zijn echtgenote Begoña Gómez. Hij plaatste woensdagavond een brief op X „aan de Spaanse bevolking”, waarin hij schrijft dat hij „tijd nodig heeft om te reflecteren” op hoe hij verder wil.

Het onderzoek richt zich op banden die zijn vrouw zou hebben met private bedrijven die geld of opdrachten kregen van de staat. Volgens Sánchez kloppen de beschuldigingen niet en is zijn vrouw het doelwit van „aanvallen van rechts en ultrarechts”, alleen maar omdat zij met hem getrouwd is. „Het gaat om een intimidatiecampagne en vernietiging ter land, ter zee en in de lucht om te proberen mij politiek en persoonlijk te verzwakken”, schrijft hij. „Is dat allemaal de moeite waard?”

Lees ook Sánchez overleeft storm rond Amnestiewet en kan definitief verder als premier
De Spaanse premier Pedro Sánchez, die is gekozen voor een tweede termijn, viert de uitslag van de stemming met politieke medestanders, donderdag in het parlement in Madrid.

De 52-jarige Sánchez is sinds 2018 premier van Spanje namens de socialistische partij PSOE. Hij heeft zijn agenda voor de komende dagen schoongeveegd en zegt maandag het besluit over zijn toekomst bekend te maken.

In Spaanse media wordt gespeculeerd over een tactische zet om bij eventuele nieuwe verkiezingen meer kiezers achter zich te krijgen. Hij zei namelijk: „Ik wil eervol mijn werk doen” en „de kiezer moet bepalen of ik verder mag”.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in