Terug naar de krant

‘Jesus Christ Superstar’ is verwachte grote winnaar Musical Awards

Leeslijst Nieuws

Musical Awards Musical ‘Jesus Christ Superstar’ heeft zes Musical Awards gewonnen. Het experimentele ‘Melk’ verrast met vijf bekroningen.

Leeslijst

Jesus Christ Superstar is, zoals verwacht, de grote winnaar van de Musical Awards 2024. De bejubelde productie won zes Awards, waaronder de prijs voor beste grote musical en mannelijke hoofdrol. Het experimentele Melk werd bekroond met vijf Awards.

Met veertien nominaties was Jesus Christ Superstar de grote favoriet op het Musical Awards Gala, dat woensdagavond plaatsvond in het AFAS Theater in Leusden. Regisseur Ivo van Hove nam de prijs voor beste regie in ontvangst. Naast de prijs voor beste grote musical ontving Jesus Christ ook bekroningen voor de acteerprestaties (Lucas Hamming als Judas en Edwin Jonker als Pilatus) en vormgeving (beste licht- en geluidsontwerp).

Lees ook Musical Awards 2024: voor avontuur moet je naar de kleine musicals – of naar de grote favoriet
Hoofdrolspeler Jeangu Macrooy in Jesus Christ Superstar.

Verrassend is de zegetocht van Melk van nieuwe producent Nanoek, die vijf Awards kreeg uit negen nominaties. Deze experimentele musical over moederschap én kinderloosheid kreeg de prijs voor beste kleine musical (de categorie voor producties met maximaal veertien castleden). Ook werd de voorstelling bekroond in de categorieën voor aanstormend talent (Lisa Schol), beste muziek, script en nieuwe Nederlandse musical.

Publieksprijzen

Tijdens de tv-uitzending van het Musical Awards Gala kon ook nog gestemd worden voor twee publieksprijzen. Deze awards gingen naar de Friese spektakelvoorstelling De tocht als beste musical en De Drie Biggetjes als beste familiemusical.

Minder succesvol dan verwacht waren de moderne musicalhit Mamma Mia! en de nieuwe productie Boni over een Surinaamse vrijheidsstrijder: zij wisten ‘slechts’ twee van hun respectievelijk elf en negen nominaties te verzilveren. Brigitte Heitzer won een prijs voor haar hoofdrol in Mamma Mia! en het ensemble werd bekroond; Boni kreeg Awards voor de beste choreografie en kostuums. Helemaal naast de prijzen grepen onder meer de musicals Ver van je bed (acht nominaties), Het was zondag in het zuiden (zeven), Pretty woman (vier) en Je Anne (vier).

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 25 april 2024.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in