Direct naar artikelinhoud
Net open

De kleding van Aiche is alleen offline verkrijgbaar – na vijf jaar pop-ups nu vast in De Pijp

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: kleding die je alleen offline kunt kopen bij Aiche in de Gerard Doustraat.

Na vijf jaar pop-upwinkels met steeds een ander concept is er nu een fysieke Aichewinkel in de Gerard Doustraat.Beeld Dingena mol

“We krijgen vaak de vraag waarom onze kleding niet ook online verkrijgbaar is,” zegt Milki Abadura (26), die het modemerk Aiche oprichtte met beste vriend Tim Sluijzer (25). “Maar we willen juist dat het gemeenschapsgevoel aan ons merk blijft hangen, dat kan alleen als je het in het echt verkoopt.” Het is dan ook wel handig dat ze nu, na vijf jaar, eindelijk een eigen winkel hebben.

De mannen raakten bevriend op de middelbare school, omdat ze elkaars sneakers vet vonden. Later richtte Abadura zich op dj’en en het organiseren van feesten, terwijl Sluijzer een mode-opleiding deed. De twee besloten hun krachten te bundelen: een modemerk waarbij de focus op reallife evenementen ligt.

Gedurende vijf jaar zetten ze pop-upwinkels op, met elke keer een ander concept. Zo was er een Aiche-ijswinkel, -kunstgalerie en zelfs een -autogarage. Daarnaast waren er natuurlijk ook veel feestjes. Dat waren de enige plekken waar de kleding van het merk te krijgen was.

Toen een salesmanager vorig jaar wel wat zag in de ontwerpen, ging het opeens snel. De kleding is nu te koop in een selectie warenhuizen over de hele wereld. En sinds kort dus in een eigen winkel in De Pijp. Naast hun eigen ontwerpen zoals T-shirts (€64,95) en truien (€159,95), verkopen ze er ook kunst, boeken, huidverzorging en kleding van andere ontwerpers.

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl.

Aiche

Gerard Doustraat 71, Zuid.

Strippaal

Ook deze winkel heeft, net als de pop-ups, een concept meegekregen. Het pashokje is namelijk de ‘pleasure club’, compleet met rode muren en strippaal. “Het is een ode aan Amsterdam.”

Gevel

De gevel is geverfd in groen en wit. De diagonale grens tussen de twee kleurvlakken lijkt op het schuinstaande logo van het merk.

Bearbricks

In de winkel verkopen ze ook Bearbricks, speelgoed in de vorm van een beer dat zeer populair is in de streetweargemeenschap.