Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent.

Hirscher, specialist op de slalom, heeft een Nederlandse moeder en bezit op grond daarvan ook de Nederlandse nationaliteit.Beeld Getty Images

De 35-jarige Hirscher won in zijn indrukwekkende carrière acht keer de algemene wereldbeker en behaalde 67 overwinningen in wereldbekerwedstrijden. Hij bezit ook zeven wereldtitels en twee olympische gouden medailles. De specialist op de slalom heeft een Nederlandse moeder en bezit op grond daarvan ook de Nederlandse nationaliteit.

De skiër zou deze zomer in Nieuw-Zeeland de vereiste punten willen behalen om komende winter op het hoogste niveau terug te kunnen keren. Het grote doel is het WK van 2025 in Saalbach, niet ver van zijn huis in Oostenrijk. De skiër heeft zelf nog niet gereageerd.

Verliefd op skileraar

Het is bekend dat Hirscher zich altijd verbonden heeft gevoeld met Nederland, dankzij zijn moeder. Zij werd tijdens een wintersportvakantie verliefd op skileraar Ferdinand Hirscher en besloot met hem in skidorp Annaberg een leven op te bouwen.

Hirscher richtte na zijn afscheid in 2019 een eigen skimerk op, Van Deer. Hij deed dat in samenwerking met de Oostenrijkse sportdrankgigant Red Bull, dat hem nu ook zou ondersteunen in zijn plannen voor een comeback.