Ook lokale politici worden geïntimideerd en bedreigd vanwege de komst van het azc in Albergen. Links: Stijn Hesselink, rechts: Alexander Plegt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook lokale politici worden geïntimideerd en bedreigd vanwege de komst van het azc in Albergen. Links: Stijn Hesselink, rechts: Alexander Plegt. © Beeldbewerking Tubantia

Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Vanwege de komst van een nieuw asielzoekerscentrum krijgen politici te maken met ernstige bedreigingen en verwensingen. Lokale raadsleden doorbreken nu het zwijgen. „Dit doet wat met je.” En: „Wie wil zich straks nog voor de gemeente inspannen?”

  1. TERUGLEZEN | Dertigste 5 mei-concert afgesloten en koningspaar uitgezwaaid
    Bevrijdingsdag

    TERUGLEZEN | Dertigste 5 mei-con­cert afgesloten en konings­paar uitge­zwaaid

    Het dertigste 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam is zondag afgesloten. Het koningspaar is traditiegetrouw uitgezwaaid, op het lied We’ll Meet Again, terwijl zij met een boot over de Amstel wegvoeren. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden zondagavond ontvangen bij het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, voorafgaand aan het traditionele 5 mei-concert op de Amstel. Onder anderen April Darby, Emma Kok, FLEMMING, Gaia Aikman en Guus Meeuwis traden op bij het concert. Dit liveblog over Bevrijdingsdag is afgesloten.