Stella Li, de topvrouw van het Chinese automerk BYD.
Volledig scherm
Stella Li, de topvrouw van het Chinese automerk BYD. © BYD

Chinese autofabrikant: ‘Onze auto’s een gevaar? Westen moet zich druk maken om smartphones’

De grote Chinese autofabrikant BYD vindt het ‘belachelijk’ dat Chinese automerken in Europa en de VS onder vuur liggen. Topvrouw Stella Li verklaart tegenover deze site dat de beschuldigingen over oneerlijke concurrentie en vermeende spionagepraktijken ‘oneerlijk zijn en absoluut niet op feiten zijn gebaseerd’.

87 reacties

  • Martijn van de Waal

    1 week geleden
    De vergelijking met de mobiele telefoon is wel pakkend gekozen. EV's zijn aan de straatstenen niet kwijt te raken.Op social media is een Engelsman die een peperdure EV Porsche van 1 jaar oud wilde inruilen voor een tweede hands benzine model. De dealer wilde de auto niet overnemen tenzij de inruilprijs 65K onder de aanschafprijs uitkwam. De eigenaar vergeleek hierna zijn EV Porsche met een wegwerp telefoon. Leuke speeltje maar binnen een jaar niets meer waard.
  • joop simons

    2 weken geleden
    Ik rij nu klassiek en romantiek in een automobiel. Gewoon op 98-peut, een balans tussen esthetiek, mechaniek en elektriek. Frans comfort, dus. Elektrisch rij ik soms met de meest veilige zelfrijdende EV oplossing: de NS-trein. De elektrische Chinese auto met volg- en rijhulpsystemen ga ik misschien noodgedwongen als rolstoel op zeer hoge leeftijd op de wegen des verzorgingshuis rijden, maar dan alleen als er geen enkel ander alternatief meer is.
  • Ronald van den Bosch

    2 weken geleden
    Als je als autofabrikant geen betere verdediging hebt dan het verwijzen naar een produkt in een heel andere markt, dan zal het probleem ook bij hen bekend zijn. Overigens denk ik dat dergelijke auto’s aan dezelfde keuringen onderworpen worden als de westerse auto’s. Als dat niet goed gedaan wordt, dan wordt het tijd die onbetrouwbare keuringsinstituten (NOBO) aan te pakken.
  • Simon Wekema

    2 weken geleden
    nou ik wil best wel promotie rijden met deze auto's vooral die sealion 7 of de yuan kom maar op 🤣🤣
  • J Smid

    2 weken geleden
    Als iets goedkoper is wil dat niet zeggen dat je meer waar voor je geld krijgt. Dat is pas als je extra's krijgt waarvoor je bij een ander merk extra in de buidel moet tasten. Feit is dat Japanse auto's goed scoren met de minste keren dat ze met pech stilstaan langs de kant van de weg en weggesleept moeten worden.