De Koninklijke Marechaussee op Schiphol.
Volledig scherm
PREMIUM
De Koninklijke Marechaussee op Schiphol. © ANP

Schiphol introduceert razendsnelle security: ‘Handjes naar beneden en doorlopen’

Honderdduizenden vakantiegangers kunnen dit weekend beduidend sneller door de beveiliging op Schiphol. Alle securitypoortjes zijn voorzien van de nieuwste scanners die elk verboden voorwerp binnen seconden detecteert. Schiphol is daarmee klaar voor de meivakantie en de zomer, zeggen directeur airport operations Patricia Vitalis en kolonel Jeffrey van Horn van de Koninklijke Marechaussee.

30 reacties

  • Peter Duijvenvoorde

    1 week geleden
    Die poortjes staan al jaren op vertrek 1 en 2..
  • Marvin Young On

    2 weken geleden
    Vorige week donderdag zijn wij vertrokken naar Nieuw Zeeland. Dat betekent dus op een doordeweekse dag buiten de vakantieperiodes om. Je wilt niet weten hoe lang de rijen toen waren. Mijn voorspelling: het wordt deze vakantieperiode weer 1 groot drama met lange rijen met wachtende mensen.
  • Margo Kwinkelenberg

    2 weken geleden
    Vraag! Kan je met een neurostimulator ook door deze securitie scanner? Op Rotterdam AirPort wel!
  • Fam Breuk

    2 weken geleden
    Molendijk als ik op de bus stap hoef ik toch ook niet mijn paspoort te laten zien en allerlei veiligheids controles door te lopen. Allemaal voor de schijnveiligheid.
  • Erika Ijdo

    2 weken geleden
    Wanneer ik op Schiphol ben, begint mijn vakantie. Neem ruim de tijd, geen stress. Vind het zorgelijk te lezen dat mensen het vervelend vinden te moeten wachten op medereizigers die een riem zijn vergeten af te doen. Aaaaj dit zal een minuutje in beslag nemen van uw kostbare tijd. Ik snap werkelijk waar de haast niet, 2a3 uur vtv inchecken, zat tijd! De mensen die zich hier aan storen zijn denk ik ook de mensen die tijdens de spits 10 min te laat van huis zijn vertrokken.....