Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Ten Hag met Manchester United naar finale FA Cup na penalty’s tegen tweedeklasser

Erik ten Hag heeft zich met Manchester United moeizaam geplaatst voor de finale van de FA Cup. Op Wembley leek er tegen Coventry City lang geen vuiltje aan de lucht, maar een 3-0 voorsprong werd uit handen gegeven. Pas na penalty’s won United van de tweedeklasser.

Rasmus Hojlund scoort de winnende penalty tegen Coventry City.Beeld REUTERS

Voor Ten Hag en zijn toekomst als trainer van United was het bereiken van de eindstrijd belangrijk. Bij verlies zou de crisis niet te overzien zijn en dus zat er maar één ding op: afrekenen met Coventry City. Daarin slaagde het team, zij het met de nodige moeite.

United begon goed. Scott McTominay opende de score in de 23ste minuut door een puntgave voorzet van Alejandro Garnacho binnen te lopen bij de tweede paal. Op slag van rust kopte Harry Maguire de 2-0 binnen uit een hoekschop. Coventry zette daar in de eerste helft vrijwel niets tegenover.

Van 0-3 naar 3-3

Bruno Fernandes maakte er 0-3 van door in de 58ste minuut een counter via het been van een Coventryverdediger af te ronden. Voor het elftal van Ten Hag leek het daarna een kwestie van uitspelen, maar Coventry poetste de achterstand onverwacht weg.

Ellis Simms verschalkte André Onana in de 71ste minuut en na acht minuten volgde de aansluitingstreffer van Callum O’Hare. Wembley ontplofte toen Coventry in de blessuretijd een penalty toegekend kreeg en Haji Wright die verzilverde.

Penalty’s

In de verlenging werd niet meer gescoord en dus moesten penalty’s de doorslag geven. Dat deed United net wat beter dan Coventry en dus ontsnapte Ten Hag aan uitschakeling.

In de finale op 25 mei wacht Manchester City. De club van Nathan Aké versloeg zaterdag Chelsea met 1-0 in de andere halve finale.

Download de app van Het Parool

Blijf 24/7 op de hoogte: download onze mobiele app voor Android of iOS en zet in het menu meldingen aan. Lees hier hoe je onze pushberichten aanzet

Heb je een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.