Direct naar artikelinhoud
Sinds Mikautadze ‘mislukte’ bij Ajax scoorde hij 9 keer voor Metz
Spaan geeft punten

Sinds Mikautadze ‘mislukte’ bij Ajax scoorde hij 9 keer voor Metz

Een 8 voor Georges Mikautadze

Mislintat kocht Mikautadze omdat hij bij Metz 23 doelpunten had gemaakt en 8 assists had gegeven. Over zijn periode bij Ajax zei de speler eerst twee maanden in een hotel te hebben gewoond en daarna zelf maar een Airbnb te hebben gehuurd voor hem en zijn gezin. Mikautadze ‘mislukte’ bij Ajax. Inmiddels speelde hij weer 15 wedstrijden voor Metz, waarin hij 9 doelpunten maakte en 3 assists gaf.

Toen Lyon Brazilianen ging kopen, aan het begin van de eeuw werden Sonny Anderson, Juninho, Caçapa en Cris aangetrokken, huurden ze een Portugeessprekende figuur om de nieuwelingen te begeleiden. Wie dit logisch vindt, moet even naar Sontje Hansen luisteren: ‘Bij NEC vertellen ze wat ik moet eten, wanneer ik moet gaan slapen en wat ik in de gym moet doen.’ Bij Ajax zullen ze Hansen wel een zeurpiet vinden. Ik vind Ajax in veel opzichten een amateurclub.

Georges Mikautadze na weer eens een doelpunt voor Metz.Beeld Jean-Christophe VERHAEGEN/AFP

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...