ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Fie Dries

KIJK LIVE ATV. Antwerps burgemeester Bart De Wever wil een strengere voetbalwet

Tijdens een gesprek over hooliganisme vanmorgen in Wakker op Zondag op ATV zei de Antwerpse burgemeester geen begrip te kunnen opbrengen voor het cultiveren van geweld op en rond sportwedstrijden, en voor de verstrenging van de wet niet te willen wachten tot er doden vallen. De Wever ging onder meer in gesprek met Tourist LeMC. De hiphopartiest maakte een docureeks waarin hij zich laat inwijden in de wereld van voetbalhooliganisme.
(Lees ook: Wij keken naar ‘De harde kern’: “Tourist heeft zich laten rollen door dit gezelschap dat eergevoel hoog in het vaandel voert maar zijn ware gelaat – letterlijk en figuurlijk – niet toont”)
Bekijk het ATV nieuws LIVE vanaf 18u30 via de video bovenaan.

Wouter Van Biezen

Georgische gemeenschap voert actie bij Antwerpse Opera tegen omstreden wet

Voor de Opera in Antwerpen heeft een groep mensen, onder wie heel wat leden van de Georgische gemeenschap, zaterdag actie gevoerd vanwege de situatie in Georgië. In het Oost-Europese land is het al dagen onrustig: duizenden mensen kwamen op straat tegen een nieuwe, controversiële wet die gericht is op "buitenlandse agenten". Concreet houdt de wet in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland ontvangen, zich moeten registreren. De wet is bijzonder omstreden omdat hij is geïnspireerd op een Russische wet die het Kremlin jarenlang toeliet om dissidenten te vervolgen. Protesten in de Georgische hoofdstad Tbilisi leidden al meermaals tot felle confrontaties met de politie.
Wouter Van Biezen

KIJK LIVE ATV. Aanhoudende regen speelt evenementen parten: organisatoren nemen maatregelen

De organisatoren van het Hapfestival in Schoten namen het zekere voor het onzekere en hadden toch een aantal maatregelen genomen om het festival zo droog mogelijk te houden.
Bekijk het ATV nieuws LIVE vanaf 18u30 via de video bovenaan.
Wouter Van Biezen

Stad organiseert buurtmoment over toekomstplannen voor Arenwijk


De eerste fase van de heraanleg van de Arenawijk in Deurne start dit voorjaar. Daarom organiseerden de stad Antwerpen en het district Deurne een buurtmoment. Daar konden geïnteresseerden de plannen bekijken en vragen stellen aan het ontwerpteam en de projectleiders. Verder was er ook kinderanimatie en werden er gratis ijsjes uitgedeeld.
Wouter Van Biezen

Jongeren gaan strijd met elkaar aan tijdens breakdancebattles op het Kiel


Het jeugdcentrum Scratch op het Kiel is vandaag het strijdtoneel van tientallen jonge breakdancers van alle niveaus. Jongeren tot 18 jaar strijden in duo's tegen elkaar. De winnaars gaan naar huis met tal van prijzen.
Dante Bellon

Antwerpse ateliers openen de deuren voor het grote publiek

In het kader van Atelier in Beeld, het grote open atelierweekend in Vlaanderen en Brussel, zetten de ateliers bij Spil in de Spillemansstraat hun deuren open.
lava
lava
Dante Bellon

Sint-Jansplein in de steigers voor 505-concerten van zondag

Op het Sint-Jansplein wordt momenteel alles in gereedheid gebracht voor de '505-concerten voor Menselijkheid' van zondag. Meer dan zestig artiesten staan er op de planken. Tekenen onder meer present: Warhaus, Eefje De Visser, Bart Peeters, Selah Sue, Admiral Freebee, Sylvie Kreusch, Zwangere Guy, Ikraaan, Miss Angel, Brihang, Laura Tesoro, Dikke, Amir Bachrouri, Absynthe Minded, Flip Kowlier en vele anderen.

LEES OOK. Alles wat je moet weten over de 505-concerten zondag op het Sint-Jansplein
rr
Dante Bellon

Honderden kinderen en (groot)ouders van basisschool De Vlinderboom vieren schoolfeest in Te Boelaerpark

Een festival in het Te Boelaerpark? Nee, wel het schoolfeest van De Vlinderboom. Kinderen paraderen door het park, ouders en grootouders kijken lachend toe.
lava
lava
lava
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER