© Josefien Tondeleir

Billie draagt door: we doken in onze kast en tonen fier ons oudste stuk

Iedere week shopt team Billie een buitje bijeen, maar dat betekent niet dat we aan wegwerpmode doen. Wij groeven in onze kasten en gingen op zoek naar het oudste stuk in ons bezit. Zelfgekocht en doorgedragen of doorgegeven van generatie op generatie. Old, but gold.

Redactie Billie

Geringeld

© IF

Liesbet, coördinator: “Op 19 april 1978 gaf mijn papa mijn mama deze witgouden ring voor haar 21ste verjaardag. 46 jaar later is het, naast mijn trouwring, het enige juweel dat ik altijd draag.”

Dichtbij

© IF

Lien, redacteur: “Mijn oma is er helaas niet meer maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet bij me draag. Letterlijk, want de truien die ze ooit breide, hangen nu in mijn kast. De ene al wat kleurrijker en modieuzer dan de andere, maar nog altijd in perfecte staat. En dat na bijna vijftig jaar. Mocht ze haar truien vandaag zien: ze zou stralen van trots.”

Alles komt terug

© IF

Eva, lay-out: “In 2011 kocht ik dit in New York. Staat mooi op een high waist broek. Dus toen dat weer een ding werd een paar jaar geleden herontdekte ik deze cropped trui.”

Goud geërfd

© IF

© IF

Nanerle, eindredactie: “Mijn oudste stuk moet het paar gouden oorringetjes zijn dat ik mijn mama heb ontfutseld. Zij kreeg ze op haar beurt van haar moeder, en droeg ze ergens in de jaren ’60 voor deze oude schoolfoto. ’t Is te zeggen: eentje van het paar, het ander zal voor de gelegenheid wel ergens aan een tak van een boom blijven steken zijn. Ze was (en is) nogal een wildebras. Dat temperament heb ik niet geërfd, het goud (en volgens velen de looks) wel.”

Mama’s naaiwerk

Greet, chef projecten: “Zou ik het durven? Trek ik ze aan, voor het Gala van de Flandrien? Na een fashion check bij wat mensen van wie ik de stijl en de eerlijkheid vertrouw, deed ik er een stevige hak onder en leren vestje op en va-vavoum. Het naaiwerk van mijn mama, want deze avondjurk maakte ze eigenhandig voor zichzelf in de seventies: het is écht onverslijtbaar, op vele manieren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer