RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Schoolgenootje bedreigd

10-jarig jongetje uit VS bekent moord op wildvreemde man

De camper waar Rasberry werd vermoord. Beeld © KSAT

Twee jaar na dato is de moord op een 32-jarige man in de Amerikaanse staat Texas opgelost. De verdachte is alleen veel jonger dan de politie had verwacht: een jochie van 10 heeft de moord bekend. Hij was op dat moment 7 jaar oud.

Het slachtoffer in deze zaak is de 32-jarige Brandon Rasberry. Hij werd in 2022 doodgeschoten in de trailer waarin hij woonde op een camperpark. Door wie hij werd gedood, bleef een raadsel.

De zaak kwam aan het rollen toen de jongen op school in de problemen kwam. Hij had gedreigd een schoolgenootje te doden, en bekende vervolgens dat hij twee jaar eerder al eens iemand om het leven had gebracht, meldt de lokale zender KSAT.

Moeder
Lees ook:
Moeder in VS laat kinderen (6 en 8) alleen thuis om op cruise te gaan

Het jongetje was op de dag van de moord bij zijn grootouders op hetzelfde camperpark op bezoek. Daar kon hij bij het wapen van zijn opa, een 9-millimeterpistool. Dat nam hij mee naar de trailer van Brandon Rasberry. Toen hij hem daar zag slapen, schoot hij op de man. Rasberry en de jongen kenden elkaar niet.

Vergeven door vader slachtoffer

Aan de politie kon hij details vertellen over de moord die alleen de dader kon weten. De politie wist het wapen te vinden en kon bewijzen dat het inderdaad het moordwapen is. De jongen kan niet voor de moord vervolgd worden omdat hij te jong was. Vervolging kan in Texas vanaf 10 jaar oud, en de jongen was dus 7 toen hij de man doodschoot.

De familie van Brandon Rasberry is verbijsterd over de onthulling. "Dit is absoluut niet de verdachte die we verwacht hadden", zegt Kenneth Rasberry, de vader van Brandon tegen KSAT. Hij zegt de jongen vergeven te hebben, en te hopen dat hij de hulp krijgt die hij nodig heeft.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update