Koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met prinses Amalia tijdens het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland, afgelopen week.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met prinses Amalia tijdens het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland, afgelopen week. © Brunopress

Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: bijna net zo'n lage score als Willem-Alexander

Het vertrouwen in het koningspaar is en blijft historisch laag. Vooral de cijfers van koningin Máxima krijgen een knauw. Slechts 55 procent van de Nederlanders heeft nog vertrouwen in de echtgenote van koning Willem-Alexander. Vijf jaar geleden lag dat percentage nog op 84, vorig jaar op 61.

147 reacties

  • J Keijzer

    2 weken geleden
    Misschien kunnen ze wat diadeems doneren voor het betalen van de 2e kamer renovatie.
  • Alys Dees Dees

    2 weken geleden
    In een democratie hoort erfopvolging van een staatshoofd simpelweg niet thuis.
  • Paul Slinger

    2 weken geleden
    Op koningin Maxima is zeer weinig negatiefs te vinden, en ja er zijn altijd mensen die vinden spelden in hooibergen om er toch wat van te vinden,koningin maxima is zeer betrokken bij maatschappelijke zaken en niet alleen in Nederland maar wereldwijd is ze een graag geziene (gast)vrouw,ze leeft in een koningklijke glazen kooi,en dat beseft ze maar al te goed,en het is niet allemaal pracht,rijkdom en praal,wat de gewone nederlander ziet, dus mensen denk na voor Uw oordeel.
  • Agnes Gerrits

    2 weken geleden
    Alles wat er mis gaat ligt aan iets of iemand. Zo denken veel mensen. Altijd makkelijk om daar iemand de schuld van te geven. Het koningshuis, de regering, het weer, de boeren of de buitenlanders, noem maar op. Mensen zijn vergeten dat iedereen zijn eigen geluk kan zoeken maar je moet het wel willen. Ik ben trots op ons koningshuis. Ze stralen rust, liefde en vertrouwen uit. Ondanks dat het voor hen zeker niet makkelijk is (ik zou niet met ze willen ruilen ondanks de weelde).
  • George Flevo

    2 weken geleden
    Nederland begint steeds minder gecharmeerd te raken van het koningshuis. Máxima gaf nog een beetje kleur aan het geheel maar blijkt toch wat veel te genieten van alle pracht en praal. Opvallend is het gedrag van Amalia. Ze vindt haar rol als kroonprinses heerlijk. Ze geniet zichtbaar van alle etiquette die dit met zich meebrengt en roept hiermee kennelijk veel weerstand op. Die ‘knieval’ voor de Spaanse koning was echt niet meer van deze tijd.