Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

De Graafschap begon slap aan de wedstrijd en keek al na vier minuten tegen een achterstand aan door een doelpunt van Enrique Peña Zauner. Daarna herpakten de bezoekers zich en werden ze met name via de 19-jarige Başar Önal regelmatig gevaarlijk. Beide teams kregen kansen om te scoren, maar het duurde lang tot de Achterhoekers op gelijke hoogte kwamen. Maas Willemsen kopte raak in de 85e minuut.

Roda JC won voor dit gelijke spel vijf wedstrijden op een rij en leek zich op te maken voor directe promotie. Maar als FC Groningen zaterdag wint, komt die ploeg op slechts 1 punt van de Limburgers. Na dit weekend zijn er nog drie speelrondes te gaan en Roda moet op de laatste speeldag nog op bezoek in Groningen. Koploper Willem II staat 2 punten voor op Roda, maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

De Graafschap staat vijfde en stevent af op een plek in de play-offs.