RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Van trap geduwd

Extra controles op treinstations Den Haag en Delft na mishandeling conducteur

Beeld © ANP

De NS heeft vanavond extra controleurs ingezet op de stations Den Haag HS, Den Haag CS en Delft. Vorige week zaterdag werd op het traject tussen Den Haag en Delft een conducteur mishandeld.

Morgen komt de NS met een gecoördineerde actie om aan te geven dat 'de maat vol is' wat betreft het geweld tegen NS-personeel. De extra controles van vandaag zijn daar een voorproefje van. Reizigers worden al op het station gecontroleerd op vervoersbewijs en er wordt nauwlettend in de gaten gehouden of iedereen wel incheckt. 

Acht jongens

Afgelopen zaterdag gingen twee conducteurs achter een groep van zo'n zes tot acht jongens aan in de trein tussen Den Haag en Delft. De groep viel vervolgens de vrouwelijke conducteur aan, duwde haar van de trap in de dubbeldekstrein en schopte op haar in. De vrouw moest worden behandeld in het ziekenhuis. Een jongen werd aangehouden.

NS
Lees ook:
NS legt treinverkeer zaterdag 3 minuten stil na mishandeling conducteur: 'Maat is vol'

De mishandeling gebeurde rond 22.30 uur. Daarom zet de NS morgen om die tijd alle treinen drie minuten stil. Ook de winkels op de stations sluiten drie minuten lang. De NS telde vorig jaar meer dan 1000 geweldsincidenten tegen haar medewerkers. Het ging dan om bedreigen, bespugen of fysiek geweld.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier. 

Bron: RTL Nieuws