Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Denkfout van protestclubs laat zien dat het in woord en beeld tonen van de Jodenvervolging belangrijk is

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

26 reacties

  • Teun Molenaar

    2 weken geleden
    zoals meestal heb je weer een vlijmscherpe analyse en dito groot gelijk. hopenlijk kun jij zelfs de jeugdige moslim jongeren en de linkse medestanders van hamas aan het denken zetten. Respect voor je poging
  • Groeneweg

    2 weken geleden
    @JOS Steur .. waar deze column zich sterk voor maakt, is dat de herdenking van WO II niet gekaapt moet worden door op dat moment aandacht te vragen voor iets anders. Er zijn nog heel veel andere dagen in het jaar. Ik vind het een ijzersterke column. Eus gaat he-le-maal nergens aan voorbij.
  • Willem Elfrink

    2 weken geleden
    Amen, zou ik als benadrukking voor het eens zijn met het karakter van waardigheid en bezinning van deze column willen zeggen. Gewoon Amen, omdat hiermee alles wel is gezegt.
  • Marianne van de Berg

    2 weken geleden
    Mee eens Eus, maar alle slachtoffers van andere oorlogen mogen ook niet vergeten worden. Hallsema sprak hier ware woorden. Maar sinds men nauwelijks meer geschiedenis krijgt op de scholen, verdwijnt ook het historisch besef. Dat is inmiddels pijnlijk duidelijk zichtbaar geworden en mijns inziens mede oorzaak van de huidige polarisatie. Marianne
  • Dre Haas

    2 weken geleden
    Het in woord en beeld tonen van de Jodenvervolging is inderdaad belangrijk. Maar laten we niet vergeten dat vervolging zich niet beperkt tot de Jodenvervolging. In WOII werden anderen ook door de nazi-Duitsers vervolgd, denk oa aan zigeuners, gehandicapten en communisten. Wie om wat voor reden dan ook deze groepen afzonderlijk herdenkt of niet-herdenkt creert zelf het probleem, de dood maakt geen onderscheid. We noemen het ook een nationale dodenherdenking, gedenk aub alle slachtoffers waardig.