Overzicht van de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei.
Volledig scherm
Overzicht van de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. © ANP

Twee minuten om stil te staan bij de niet vanzelfsprekendheid van onze vrijheid is juist nu nodig

Respectvol herdenken, het klinkt simpel. Toch vraagt het extra aandacht in een tijd waarin een oorlog elders ons raakt, schrijft onze hoofdredacteur Rennie Rijpma.

22 reacties

  • J Vergouwen

    2 weken geleden
    Eén van de doelen van een dodenherdenking is toch herinneringen bewaren om dergelijke misdaden in de toekomst te voorkomen ? Wat is dan het nut van deze dodenherdenking als tegelijkertijd de hedendaagse Palestijnse genocide in Gaza onbesproken moet blijven ?
  • J Vergouwen

    2 weken geleden
    Een reden temeer om aandacht te vragen en ook stil te staan bij 75 jaar israelische misdaden tegen het palestijnse volk. Stop het vermoorden, verjagen, verbannen, onthemen, opsluiten, vernederen van palestijnen en het onteigenen en annexeren van hun land. De hoogste tijd om palestijnen eindelijk ook als mensen te behandelen en als gelijkwaardig te beschouwen bij het beeindigen van deze decennialange israelische agressie en het oplossen van deze kwestie.
  • T Holwerda

    2 weken geleden
    Maar weer een peiling en onderzoek waardoor allemaal kan ontstaan. NL valt in zijn eigen zwaard
  • De Beer

    2 weken geleden
    Wanneer je in 1 jaar tijd niet 2 of 3 minuten je snavel kan houden moet je je afvragen wat voor onmens je bent. Hoe weinig EQ je in je lijf hebt om geen rekening te houden met andermans gevoelens. Wij herdenken hier in ONS land de slachtoffers en gevallenen. 2 of 3 minuten het is weinig maar betekent zoveel!
  • Dirk Buitendijk

    2 weken geleden
    Als je een dodenherdenking wil gaan verstoren is je fatsoen wel erg ver weg. Dan heb je niet begrepen wat oorlog is en daar bereik je ook geen begrip voor je standpunten mee.