Gecultiveerde varkensworstjes proeven bij Meatable in Leiden. Met prins Constantijn van Oranje links, Ira van Eelen en voormalig chefkok Ron Blaauw rechts.
Volledig scherm
PREMIUM
Gecultiveerde varkensworstjes proeven bij Meatable in Leiden. Met prins Constantijn van Oranje links, Ira van Eelen en voormalig chefkok Ron Blaauw rechts. © ANP

Kweekvleeskoningin Ira van Eelen proeft eerste worstje: ‘Oprecht heel lekker’

,,Oprecht een heel lekker worstje”, zegt Ira van Eelen. ,,Met een goede vetsmaak en een structuur alsof het van de ambachtelijke slager zelf komt.” Maar er is geen stal, geen trog, geen diertransport en geen slachterij aan te pas gekomen. ,,Dit is vlees zonder milieu- of klimaatprobleem. En zonder dierenleed.”

  1. ‘Hoe wil je het doen?’, vraagt een koper over de manier van betalen. ‘Doggy’, klinkt het aan de overkant
    PREMIUM
    marktplaatsgesprekken

    ‘Hoe wil je het doen?’, vraagt een koper over de manier van betalen. ‘Doggy’, klinkt het aan de overkant

    Nu onderhandelen over de prijs niet meer nodig is op Marktplaats, breekt een nieuw tijdperk aan. Zonder vreemde seksgrapjes, misplaatste opmerkingen of scheldpartijen die soms toch nog tot een deal leidden. Waarom laten wij ons zo uit de tent lokken, en welke gesprekken zijn het meest legendarisch? Het complete overzicht: ,,Mag ik een ritje op je moeder maken?”
  2. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    163

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.