ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Roddelen, iemand niet laten uitpraten: pesten gaat door na de kindertijd, zo herken je pestgedrag

In Nederland is een op de acht mensen weleens gepest. Op school, op de werkvloer, in de familie en in het bejaardenhuis. ,,Vaak weet je dat er iets niet klopt, maar denk je niet aan pesten.” Patricia Bolwerk, oprichter van Stoppestennu.nl en socioloog Beau Oldenburg vertellen op de Landelijke Dag tegen Pesten wat pestgedrag precies is, hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen. ,,Dit type is het ergst, ze zijn namelijk niet makkelijk te herkennen.”

22 reacties

  • van Bergen

    2 weken geleden
    @ Marga Doodeman, Graverend, ook uw verhaal. Uw laatste zin zegt voldoende . .
  • van Bergen

    2 weken geleden
    @ Sylvia Schenkels, Sterkte mevrouw Schenkels. Je neemt het met je mee, omdat het vaak uit een hoek komt, die je vertrouwt. Vooral uw laatste zin, zo herkenbaar . .
  • Peter Van Baaren

    2 weken geleden
    Pesten is niet ok ,, maar mag plagen wel ,? En waar ligt de grens ,, lastig . We worden op een gegeven moment wel een erg zeikerig landje . Bedenk dat vlakbij de kogels om je oren vliegen . Wij maken ons druk om pietluttigheden , terwijl we ons moeten voorbereiden op strijd .
  • Marco Polderman

    2 weken geleden
    Kennelijk vinden de media roddelen helemaal niet erg, want het tijdschriftenvak in de winkel ligt vol met roddelbladen en op TV zijn standaard ook roddelprogramma’s geprogrammeerd. Als er geld aan verdiend wordt, is het dan ineens wel oké?
  • Sina Hogeboom

    2 weken geleden
    Ik denk dat iedereen wel eens iemand niet laat uitpraten ik betrap mezelf daar ook op.Neen pesten nooit gedaan!
  1. Medische wereld slaat alarm over vaccinatiegraad: ‘Soms stuit je op een muur’
    PREMIUM

    Medische wereld slaat alarm over vaccinatie­graad: ‘Soms stuit je op een muur’

    Artsen- en patiëntenorganisaties slaan alarm vanwege de dalende vaccinatiegraad. Met een landelijke actie die maandag begint, proberen ze zowel zorgverleners als patiënten ervan te doordringen dat een kentering noodzakelijk is om gevaarlijke ziektes buiten de deur te houden. Jeugdarts Caroline Schouten ervaart elke dag hoe moeilijk het is om sommige ouders te overtuigen. ,,Het voelt soms als vechten tegen de bierkaai.”
  2. ‘Mentale klachten passen niet in het plaatje dat veel mensen van mannen hebben’
    PREMIUM
    movember

    ‘Mentale klachten passen niet in het plaatje dat veel mensen van mannen hebben’

    ‘Movember’ staat in het teken van mannengezondheid, zowel op lichamelijk als mentaal vlak. Want mannen zijn op het gebied van mentale gezondheid kwetsbaar. Ze maken twee keer zo vaak een eind aan hun leven als vrouwen. Waarom is dat zo? En wat kan mannen met mentale klachten helpen? Volgens hoogleraar Heleen Riper passen mentale klachten niet in het plaatje dat veel mensen van mannen hebben.