Direct naar artikelinhoud
Hoe vaart GroenLinks-PvdA bij rechtse tegenwind?
Podcast

Hoe vaart GroenLinks-PvdA bij rechtse tegenwind?

Rechts won in Nederland, en rechts kán groeien bij de Europese verkiezingen deze lente. GroenLinks-PvdA staat daarom voor een monumentale opgave: laten zien dat er een alternatief is.

Makkelijk is dat alleen niet, want zolang er geen kabinet is, kan de linkse samenwerking er geen oppositie tegen voeren - en dus staat de partij chronisch buiten beeld. Intussen laat de rechtse meerderheid zich gelden in het parlement.

Hoe vaart GroenLinks-PvdA na de rechtse winst? Wat staat er op het spel bij de aankomende Europese verkiezingen? En hoe zit het met de interne splijtzwam Israël-Gaza? Over dit en meer gaat presentator Christoph Schmidt in gesprek met politiek verslaggever Wilma Kieskamp, die het reilen en zeilen van de partij nauwlettend in de gaten houdt.

Video wordt geladen...

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via bovenstaande speler, of zoek hem op via SpotifyiTunesPodimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Michael Royall; Montage: George-Paul Henneberke

Lees ook

GroenLinks-PvdA zet de schijnwerpers op de ‘gebroken beloftes van rechts’ om de kiezer terug te winnen

GroenLinks-PvdA wil bij de Europese verkiezingen de uitdager worden van de PVV. De nadruk ligt weer meer op klassiek-linkse thema’s.

Relatie met Israël is een open zenuw in de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA

Discussie binnen GroenLinks en PvdA: is het ‘apartheid’ hoe Israël omgaat met de Palestijnse bevolking? De partijen worstelen met hun standpunt over Israël, zeker nu ze steeds nauwer samenwerken.