Oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump praat donderdag na de zitting in Manhattan (New York) met verslaggevers, waarbij hij onder meer een stapel uitgeprinte nieuwsberichten over de zaak toont die volgens hem aantonen dat justitie geen zaak tegen hem heeft.
Volledig scherm
Oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump praat donderdag na de zitting in Manhattan (New York) met verslaggevers, waarbij hij onder meer een stapel uitgeprinte nieuwsberichten over de zaak toont die volgens hem aantonen dat justitie geen zaak tegen hem heeft. © Reuters

Twaalf benodigde juryleden geselecteerd in zwijggeldproces Trump

Er zijn donderdag twaalf juryleden geselecteerd in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij zullen de komende weken beoordelen of Trump schuldig of onschuldig is aan het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen. Trump zou een affaire met haar hebben gehad.

  1. Gespannen sfeer op Amerikaanse universiteiten, Joodse studenten wordt aangeraden thuis te blijven
    PREMIUM
    Reportage

    Gespannen sfeer op Amerikaan­se universi­tei­ten, Joodse studenten wordt aangeraden thuis te blijven

    Amerikaanse universiteiten staan op scherp door anti-oorlogsprotesten. De politie treedt hard op tegen pro-Palestijnse demonstranten, maar sommige Joodse studenten voelen zich onveilig. Op Columbia University is studenten aangeraden thuis te blijven uit veiligheidsoverwegingen. ,,Iemand herkende me, kwam naar me toe en zei: deze plek is door de organisatoren bedacht als een antizionistische ruimte.”
  2. Vluchtelingen kennen mazen van de wet: spierballentaal Britse premier schrikt hen niet af
    PREMIUM

    Vluchtelin­gen kennen mazen van de wet: spierbal­len­taal Britse premier schrikt hen niet af

    De trage bureaucratische molens zijn een goudmijn voor de 1,2 miljoen illegalen in het Verenigd Koninkrijk. Volgens premier Sunak kan het Rwanda-plan een verdere toestroom indammen. Correspondent Geert Langendorff werkte maandenlang met vluchtelingen samen in een distributiecentrum van Amazon. Hij merkte: ze kennen de mazen van de wet. ,,Zolang de Britse bureaucratie lekt als een vergiet, durven ze de gok van een oversteek wel aan.”