Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Aston Villa schakelt Lille na strafschoppen uit in Europa

Aston Villa heeft LOSC Lille na strafschoppen uitgeschakeld in de kwartfinales van de Conference League. Villa-keeper Emiliano Martínez stopte de beslissende penalty, terwijl hij vlak daarvoor zijn tweede gele kaart had gekregen.

Vorige week was Aston Villa in eigen huis nog met 2-1 te sterk voor de Fransen, maar dit keer won Lille met diezelfde uitslag. De Fransen kwamen al snel op voorsprong via de Turkse aanvaller Yusuf Yazici. In de tweede helft verdubbelde aanvoerder Benjamin André de voorsprong met het hoofd. De Engelse club, die in de vorige ronde Ajax versloeg, drong aan en wist vlak voor tijd via Matthew Cash nog een verlenging af te dwingen.

De twee teams die in eigen land strijden voor een Champions League-ticket speelden een gewaagd duel met veel gele kaarten. Liefst twaalf spelers gingen op de bon. Martínez, die op het WK Oranje ook al dwars zat bij een penaltyserie, kreeg geel voor het provoceren van het publiek nadat hij tijdens de strafschoppenreeks de penalty van Bentaleb had gestopt. Het was de tweede kaart voor de Argentijn, die tijdens de wedstrijd ook al geel had gekregen voor tijdrekken. Maar omdat gele kaarten uit de wedstrijd niet worden meegenomen naar de strafschoppenserie mocht Martínez die afmaken.

Poging

Lille-keeper Lucas Chevalier stopte nog wel de poging van Leon Bailey, maar doordat Martínez de beslissende penalty van André tegenhield, gaat Aston Villa door naar de halve finales.

Fiorentina wist pas in de verlenging af te rekenen met Viktoria Plzen. Nadat het vorige week 0-0 was gebleven vielen er ook dit keer geen doelpunten in de reguliere speeltijd. De Tsjechen speelden vanaf de 67e minuut met tien man door een rode kaart van Cadu, maar Fiorentina wist daar pas in de verlenging van te profiteren. Nicolás González en Cristiano Biraghi schoten hun team naar de volgende ronde.