Rechts: Marc Benninga, kinderarts maag-darm-leverziekten bij het Emmakinderziekenhuis in het Amsterdam UMC
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Marc Benninga, kinderarts maag-darm-leverziekten bij het Emmakinderziekenhuis in het Amsterdam UMC © Getty Images / Dick Jonkers

Functionele buikpijn bij kinderen kan een alarmsignaal zijn: zo herken je het

Ongeveer 20 procent van alle kinderen in de schoolgaande leeftijd heeft weleens ‘functionele buikpijn’. Het is de meest voorkomende reden voor bezoek aan kinderartsen én voor schoolverzuim. Hoe herken je functionele buikpijn bij je kind? En hoe ga je er als ouders het beste mee om? Kinderarts Marc Benninga legt het uit.

  1. Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’
    PREMIUM

    Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’

    Binnenkort moet Esther van der Meulen naar het ziekenhuis voor een 'zomerneus’. Die is wat bruiner dan de prothese die ze nu draagt. Van der Meulen onderging dezelfde operatie als die presentatrice Dieuwertje Blok te wachten staat. Inmiddels is ze weer gelukkig, zónder en mét neus. En als ze ergens mee zit, is er altijd nog appgroep de Neuzenmaatjes. ,,Ja, het is heel ingrijpend. Maar het is niet het einde van je leven.”
    Loenen aan de Vecht
  2. Is er in het toekomstige Europa van Wilders nog wel plek voor zo’n inclusief feest als het Eurovisie Songfestival?
    PREMIUM
    column
    42

    Is er in het toekomsti­ge Europa van Wilders nog wel plek voor zo’n inclusief feest als het Eurovisie Songfesti­val?

    Debby Gerritsen acht de kans klein dat Geert Wilders volgende week naast zijn vrouw op de bank zit te kijken naar onze Nederlandse inzending, Europapa. Want het Europees liedjesspektakel staat volgens PVV-maatstaven bol van ‘woke- en genderterreur’. Terwijl het festival, dat Europeanen in alle soorten en maten omarmt, wél een belangrijke functie heeft gekregen.